Чистим София през април

02.04.2012 | 14:05
по статията работи: Ралица Стоянова
Пролетното почистване на столицата се провежда под мотото "Чисти с мен"
Чистим София през април
Снимка: Булфото

През месец април (от 2 до 27) се провежда традиционното пролетно почистване на София, съобщават организаторите на инициативата от Столична община. Официалният старт на кампанията беше даден днес в 12.00 часа на входа на Борисовата градина при езерото „Ариана”.

Инициативата се провежда под мотото „Чисти с мен”, иинформират от общината. Ще бъдат почиствани междублокови пространства, обществени паркинги и други публични места на територията на София; паркове, градини, детски и спортни площадки; нерегламентирани сметища на територията на Столичната община.

Събраните от почистването отпадъци трябва да бъдат поставяни в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях, с изключение на едрогабаритните. Едрогабаритните отпадъци (дивани, канапета, фотьойли, санитарен фаянс, матраци, дюшеци и др.) трябва да бъдат поставяни до съдовете за битови отпадъци. В рамките на кампанията те ще бъдат извозени безплатно. Изрязаните при почистването храсти и клони се поставят на удобно за извозването им място. За кастрене, рязане или премахване на клони, храсти и дървета е необходимо да има писмено разрешение от районната администрация или Дирекция „ Зелена система” при Столична община.

За да се извозят по-бързо събраните отпадъци и да се избегне вторично замърсяване, Столична община ще раздава безплатно найлонови чували, които могат да бъдат получени от районните инспекторати на Столичен инспекторат или от логистичния център на кампанията в Борисовата градина до езерото „Ариана”.

За събиране на вторични суровини (хартия, стъкло, пластмаса) гражданите могат да се обадят предварително на фирма „Унитрейд 2002” ООД на тел. 0885 75 37 94. Списъкът с адресите на пунктовете ще бъде публикуван в сайта на Столична община и Столичен инспекторат.

За предаване на излязло от употреба електронно и електрическо оборудване гражданите трябва да се обадят на: фирма „Елтехресурс” на тел. 0800 14 100 или 0885 77 00 41; фирма ”Екобултех” АД на тел: 441- 50-56 и 0884 444 048 (за почивните дни) за районите „Красна поляна” и „Овча купел”.

За предаване на излезли от употреба гуми направете заявка на телефони: „Норд авторециклинг” АД -  тел. 02/ 806 61 21; „Екомедиана-2010” АД, тел. 0886 799 550.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...