Чобанов: Инвестициите бележат ръст

04.06.2014 | 09:35
по статията работи: Мина Стойчева
Данъците на хората с най-ниски доходи ще бъдат възстановявани
Чобанов: Инвестициите бележат ръст

"Инвестициите категорично се увеличават, както и доверието на бизнеса, че ще се развиват”, това каза финансовият министър Петър Чобанов в ефира на TV7. Той припомни, че беше направена стъпка към намаляване на данъчната тежест за българите с най-ниски доходи. При тях след подаване на годишните данъчни декларации се гарантира връщането на изплатените данъци. По думите на министъра, стойността на тази мярка е в рамките на 150 млн. лв. “На практика по този начин въведохме необлагаем минимум, който касае хората с най-ниски доходи. Не е необходим такъв минимум за по-високите доходи", категоричен е Чобанов.

Петър Чобанов потвърди още, че управлението продължава да следва заложените в бюджет 2014 г. приоритети в областта на образованието, регионалната политика, както и увеличаването на социалните плащания.

"Фискалната стабилност се постига трудно. Положихме много усилия през последната година, за да приведем финансите в ред. Държавата категорично не върви към фалит, каза финансовият министър. Той припомни, че размерът на фискалния резерв през тази година е 6 млрд. лв. при увеличение на дълга с 800 млн. лв. , за разлика от изминалата 2013 г., когато неговият размер е бил 3,9 млрд. лв.

"Не искам сам да се оценявам. Важно е държавата да продължи по пътя, който е поела. Бизнесът няма да се притиска. Бъдещето е на реформите", допълни Чобанов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.09   1156 г. – Основано е херцогство Австрия. 1176 г. – Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите си за отвоюване на Мала...