Швейцария помага на банките си, обвинени в укриване на данъци

29.05.2013 | 16:55
по статията работи: Момчил Лалев
Банките ще могат да предават информация относно поведението на техните служители и клиенти
Швейцария помага на банките си, обвинени в укриване на данъци

Швейцарското правителство постигна съгласие в сряда да създаде законов механизъм, който ще позволи постигането на споразумение с американските регулатори относно разследвания за укриване на данъци, предаде "Ройтерс".

Много банки в Швейцария бяха уличени в подпомагане действията на заможни американци за укриването на данъци за милиарди долари. Споразумението ще даде разрешение на група банки за уреждане на казуса, като се очаква те да заплатят глоби на американските власти в размер на милиарди долари.

Ще бъде дадено специално разрешение, с което банките да могат да предават нова информация относно поведението на техните служители и клиенти, въпреки че правителството увери, че промените няма да засягат правилата относно клиетската самоличност.

След редовното заседание на кабинета, от финансовия отдел уточниха, че предложението на правителството ще бъде гласувано от парламента през месец юни.

"Ако банките не са оторизирани да си съдействат с американските власти, по-нататъчното криминално разследване или обвинения относно банковите институции, не би могло да се приеме за гласуване", съобщиха от финансовия отдел.

Припомняме, че най-старата швейцарска банка Wegelin&Co затвори врати завинаги, след като се призна за виновна пред съд в Ню Йорк по обвинение, че е помогнала на американски жители да избегнат плащането на данъци.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...