Шефът на McDonald's се пенсионира

22.03.2012 | 13:16
по статията работи: Петър Чернев
Джим Скинър ще бъде заменен от Дон Томпсън. Промяната ще стане факт на 1 юли
Шефът на McDonald's се пенсионира
Снимка: Sxc.hu

Главният изпълнителен директор на  McDonald's Джим Скинър обяви вчера решението си да пенсионира на 1 април тази година. Очаква се той да бъде заменен от главния оперативен директор на компанията Дон Томпсън.

67-годишният Скинър беше начело на най-известната верига за бързо хранене в света през последните 7 години. Той зае поста от Джим Бел, който бе диангостициран с колоректален рак през есента на 2004 г. Няколко седмици преди това шефското място беше освободено от получилия инфаркт Джим Канталупо.

Едно от първите важни решения, с които тогавашният нов директор трябваше да се справя, беше свързано със super-size менюто на веригата и неговото спиране. Това стана буквално седмици след появата на филма Super Size me („Порция Гигант“). В него се разказва как 32-годишният Морган Спърлок яде в продължение на 30 дни нищо, което не присъства в менюто на McDonald's. Резултатите са забележителни: увеличение с 13% на телесната маса, нови 11 кг към теглото на ентусиаста и резки промени в настроението.

McDonald's не посочва мотиви за напускането на Скинър, който в близко бъдеще ще спре да бъде и член на борда на директорите. Според различни анализатори на агенция „Ройтерс“ решението не е изненада, но идва по-рано от очакваното. Те посочват, че Томпсън ще се справи с новите си задачи и ще помогне на компанията да продължи успешната си политика.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...