Ще можем да използваме електронни устройства по време на полет

14.11.2013 | 16:40
по статията работи: Симеон Досев
Това реши Европейската агенция за авиационна безопасност. Европейските авиокомпании сами ще решават дали да се възползват от нововъведението
Ще можем да използваме електронни устройства по време на полет

Да ви накарат да си изключите телефона или таблета преди излизате на самолета може да остане в миналото от декември месец, след ново решение на Европейската агенция за авиационна безопасност (EASA).

До края на ноември агенцията ще публикува ръководство за безопасност и за това кои електронни устройства ще могат да се използват по време на всички фази на полета, пише британското издание „Гардиън“.

Тази промяна идва в следствие на решението на Федералната авиационна администрация на САЩ от октомври, че електронни устройства, като таблети, електронни четци и портативни конзоли за игри, могат да се използват по време на полет.

Мобилните телефони също ще могат да са включени, но единствено при положение, че са в т.нар „самолетен режим“. Преносимите компютри обаче ще трябва да бъдат прибирани по време на кацане и излитане поради по-големите си размери.

„Това е голяма крачка напред към постигането на по-голяма свобода за използването на електронни устройства по време на полет, без да се прави компромис със сигурността“, се казва в прессъобщение на EASA.

Ръководството, което ще излезе до края на месеца, ще може да се прилага за всички самолети на европейските авиопревозвачи, като отделните компании ще решават по собствена преценка дали да го прилагат или не

Следващата стъпка, която от европейската агенция искат да направят, е да позволят използването на мобилни телефони, без да е необходимо те да са в „самолетен режим“, което ще позволи провеждането на телефонни разговори по време на полет.

EASA разбира широкото разпространение на персоналните електронни устройства и желанието на пътниците да ги използва навсякъде“, казват от агенцията.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 14.03   1492 г. – Испанската кралица Изабела заповядва да бъдат експулсирани 150 000 евреи, в случай че не приемат християнството. 1697 г. – Последният свободен град...