„Гебрюдер Вайс“ превръща България в централен хъб за транспорт и логистика в региона 3

29.05.2015 | 17:20
по статията работи: Десислава Маданска
В новата база на компанията в село Мусачево са инвестирани над 10 млн. евро
„Гебрюдер Вайс“ превръща България в централен хъб за транспорт и логистика в региона
Снимка: Гебрюдер Вайс

Българският клон на международната транспортна и логистична компания „Гебрюдер Вайс“ близо до София, в село Мусачево, ще служи като централен хъб за региона както на Балканите, така и в посока Централна Азия, и на изток от Черно море. Това заяви Томас Мозер, регионален ръководител за Югоизточна Европа/ОНД в „Гебрюдер Вайс“ при откриването на новата база на компанията. Тя ще замени досегашният дистрибуционен център в София. В новата база са инвестирани над 10 млн. евро.

„Освен идеалното от транспортна гледна точка местоположение, той предлага преди всичко повече място за логистичния бизнес и ще подкрепи по-нататъшната експанзия в тези региони“, каза Мозер.

Новият логистичен център отговаря на най-високите технологични стандарти и включва 6000 квадратни метра логистични високостелажни складове, 1880 квадратни метра крос-докинг зона и 1300 квадратни метра офиси. Съществуват възможности допълнително строителство и разширяване на терминала през следващите години.

204937

„В базата в Елин Пелин предлагаме пълното портфолио от услуги на „Гебрюдер Вайс“. То включва от сухоземен, въздушен и морски транспорт, до индивидуални логистични решения. И тук всички услуги ще се изпълняват с обичайните високи стандарти за качество на компанията“, заяви Мариета Григорова, управител на „Гебрюдер Вайс“ в България.

Тя посочи, че за миналата година ръстът на поръчките се е повишил с 35%, теглото напревозените и обработени поръчки се е повишил с 30%, а ръстът на оборота е около 25%.

С приключването на строителството броят на служителите е нараснал от 60 до почти 90.

Томас Мозер заяви, че българският пазар се доказа като стабилен още при предишните тежки икономически ситуации.
Българската база се използва като регионален дистрибуционен център преди всичко от международни и местни клиенти от машинния и високотехнологичния браншове.

„Гебрюдер Вайс“ развива успешно дейността си в България от 1993 г. Още в първите години логистичната компания утвърди името си в страната в сферата на групажните превози. Предишната база в София беше построена през 2003 г. Днес „Гебрюдер Вайс България“ генерира 70 процента от оборота си от национални и международни сухоземни превози.

Наред с това складовата логистика и превозите по море и въздух значително увеличиха значението си през последните три до пет години.

Още преди завършването на новия терминал в Елин Пелин, клонът в София действаше като платформа за групажни превози за Туркменистан. В момента компанията планира директни превози към своите клонове в Турция, Грузия и разработва транспортни решения за други централноазиатски държави.

По думите на Волфганг Нийснер, изпълнителен директор на „Гебрюдер Вайс“, в разрастването на компанията през миналата година са инвестирани 56 млн. евро., като Китай се очертава сериозна зона за растеж. Той посочи, че идеята е компанията да свърже по суша Китай с Европа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 06.07   1253 г. – Миндаугас е коронован за първи крал на Литва. 1415 г. – Ян Хус е изгорен на клада като еретик. 1483 г. – Ричард III е коронован за крал на...