"Топлофикация Бургас" ще продаде големи количества вредни емисии

08.03.2012 | 13:54
по статията работи: Петър Чернев
Компанията се включи в търговията през 2006 г.
"Топлофикация Бургас" ще продаде големи количества вредни емисии
Снимка: Econ.bg

"Топлофикация Бургас" е в състояние да продаде повече вредни емисии от предварително разчетените на Датската енергийна агенция. Това стана ясно на регулярна тримесечна среща между двете дружества, които съвместно изградиха ко-генерационна инсталация през 2006 и се договориха за продажба на икономисаните вредни емисии в периода 2007- 2012 г .
 
До края на март независимият верификатор Green and Fair (верификаторът на емисии проверява дали съответната фирмата е спазила плана си за мониторинг, който е одобрен от съответния компетентен орган. - бел. ред.) ще завърши проверката на топлофикационното дружество. Тя има за цел да потвърди надеждността и точността на системата за мониторинг и обективността на докладваните данни, свързани с емисиите парникови газове. След като Изпълнителната агенция по опазване на околната среда провери доклада,  редуцираните емисии ще бъдат прехвърлени от сметката на топлофикационното дружество към сметката на Датската енергийна агенция. Прогнозите са, че зa 2011 верификаторът ще завери редуцирани емисии на въглероден диоксид в размер на 84 739 тона въглероден диоксид, като това количество ще бъде най-голямото прехвърлено от 2008 г. насам.
 
"Топлофикация Бургас" се включи в търговията с вредни емисии през 2006 г. Тогава с помощта на датското министерство на енергетиката и климата и неговата държавна програма за съвместно изпълнение изгради инсталация за комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия. Съфинансирането на стойност 15 млн.лв ангажира топлофикационното дружество да прехвърли на датската правителствена институция общо количество от  468 328 тона редуцирани емисии въглероден диоксид. Това става ясно от информацията на дружеството.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 28.07   1330 г. – В Битката при Велбъжд цар Михаил III Шишман търпи поражение от сръбската войска. Начело на 300 каталани, Стефан Душан разгромява царската татарска гвардия,...