1 млн. лв получават пчелари за застраховане на пчелни кошери 1

23.03.2012 | 15:53
по статията работи: Петя Бързилска
Отпускат се 19,6 хил. лв на земеделски производители, отглеждащи българско овчарско куче и каракачанско куче
1 млн. лв получават пчелари за застраховане на пчелни кошери
Снимка: Morguefile.com

През 2012 г. ще се отпуснат 1 млн. лв. при застраховане на пчелни кошери с пчелни семейства. Сумите ще бъдат разпределени по новата държавна помощ за съфинансиране на застрахователни премии, съобщи Държавен фонд "Земеделие".

Срокът за кандидатстване по схемата започва от 2 април 2012 г. Сумите ще се получават до изчерпване на финансовия ресурс, но не по-късно от 31 октомври тази година. Крайната дата за сключване на договори и изплащане на средствата е 15 декември 2012 г. Oт помощта могат да се възползват земеделски производители - собственици на пчелни кошери с пчелни семейства.

По държавната помощ за водене на родословна книга и за определяне продуктивността и генетичните качества на българско овчарско куче и каракачанско куче, през 2012 г. се отпускат средства в размер на 19,6 хил. лв. Може да се кандидатства до от 9 април 2012 г. Краен срок за сключване на договори и изплащане на средствата е 29 май 2012 г. Помощта е предназначена за земеделски производители, отглеждащи българско овчарско куче и каракачанско куче и се предоставя чрез развъдните асоциации.

За съфинансиране на застрахователни премии при застраховане на селскостопанската продукция, през тази година се отпускат също 1 млн. лв. Срокът, в който може да се кандидатства е от 2 април до 31 август 2012 г. Крайната дата за сключване на договори и изплащане на средствата е 15 декември 2012 г. По тази държавна помощ могат да кандидатстват земеделски производители, които отглеждат плодове и зеленчуци.

За компенсиране на загуби за напълно пропаднали площи в следствие на природни бедствия или неблагоприятни климатични условия през 2011 г. са определени средства в размер на повече от 730 хил. лв. за нанесени щети от бури с проливни дъждове, наводнения и преовлажнени почви, градушки и измръзване при 60 % покриване на разходите. Срокът за кандидатстване е от 2 април до 11 май 2012 г. Краен срок за изплащане на средствата е 29 май 2012 г.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Мая Априлова 23.03.2012 | 19:16
Ами за жертвите на пчелите и алчните пчелари някой мисли ли. Мой близък пострада много тежко от пчели в населено място,умря му и коня но той не получи и стотинка ,защото на пчелите не пишело на кого са.Голяма част от пчеларите са едни безкруполни типове,които тормозят много невинни хора и нарушават техните права,а и тези в Европейския съюз,но на кого му пука. За да е справедливо пчеларите трябва да създадат фонд и веднага да поемат разходите и обезщетения за нанесени от пчелите вреди.Ужасът скоро ще започне,за кой ли пореден път в много селища.Бог да пази българите от пчелите.Амин.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На този ден 29.05   1453 г. – Падането на Константинопол: Армията на султан Мехмед II Фатих (Завоевателя) превзема Константинопол след двумесечна обсада, артилерийски обстрел с...