50 застрахователни брокери и над 2500 агенти все още не са си платили таксата към КФН

10.07.2018 | 14:40
по статията работи: econ.bg
Регулаторът актуализира списъците всяка седмица
50 застрахователни брокери и над 2500 агенти все още не са си платили таксата към КФН
Снимка: БГНЕС

50 застрахователни брокери все още не са издължили годишната такса за общ финансов надзор за 2018 г. към Комисията за финансов надзор. Прави впечатление, че в списъка присъстват както брокери, срещу които е стартирала процедура по заличаване от регистъра, воден от Регулратора, така и брокери, които са били награждавани от застрахователни компании за добра дейност.

Данните на Надзора са към 6 юли.

Към същата дата дължат такса и 1555 агенти-физически лица. За 186 лица таксата е в размер на до 10 лева, от тях за почти 30 лица таксата е в размер под 1 лев. За останалите длъжници таксата е 50 лева.

183 са агентите-еднолични търговци и 824 – агентите-юридически лица, които към 6 юли не са се издължили.

Според разпоредба на Закона за Комисията за финансов надзор при неплащане в установения срок върху дължимите суми се начислява и дължи законна лихва за забава. Просрочените такси за осъществяване на общ финансов надзор подлежат на принудително изпълнение от публични изпълнители по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс или от съдебни изпълнители по реда на Гражданския процесуален кодекс. При неплащане на таксите за общ финансов надзор в установените срокове комисията и нейните органи могат да откажат предоставянето на административна услуга на поднадзорното лице до изпълнение на задължението му за заплащане на таксата заедно с начислените лихви за забава и разноските по образуваното изпълнително производство.

Регулаторът актуализира списъците всяка седмица.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Като видя някой да си изпива бутилката бира до дъно си викам: - На тоя може да се разчита, няма да си остави работата недовършена!!!
На този ден, 21 юли   356 г. пр.н.е. – Храмът на Артемида в Ефес – едно от седемте чудеса на света – е разрушен от палеж. 1718 г. – Подписан е Пожаревският договор...