EVN България дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в парк „Амзово“ край Смолян

24.11.2016 | 13:35
по статията работи: econ.bg
Дарението е част от програмата „EVN за България“ която през 2016 г. подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България
EVN България дари оборудване и пиезопътека за зелена класна стая в парк „Амзово“ край Смолян

Днес в горски парк „Амзово“ край гр. Смолян беше представен проект, в рамките на който EVN България подкрепиизграждането на фотоволтаична система за образователни цели и демонстрационна пиезопътека за зелена класна стая. 

Фотоволтаичната система осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейности, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г. са на общ стойност 9360 лв., като финансирането, предоставено от ЕVN България е в размер на 7460 лв

На представянето присъстваха г-жа Станислава Николова, ръководител проект от сдружение „FunintheMountain“,което стои зад реализацията на парк „Амзово“,г-н Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVN България, г-жа Калина  Трифонова, зам.- председател на компанията, г-н Костадин Величков, изп. член на съвета на директорите на EVN България Електроразпределение, г-н Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян и г-н Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян. 

Новото оборудване в горски парк „Амзово“ ще подобри условията за обучение на децата от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали рационално използване на енергията.„За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование“, сподели г-н Дик. 

Проектът в парк „Амзово“ е част от програма „EVN за България“, в рамките на която EVN подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България  от общо 77 кандидатури. Другите три осъществени проекти са:

• Подобрение на средата в сградата на Школа по изкуствата „Емануил Манолов“ в гр. Казанлък към Народно читалище „Искра 1860“.

• Мерки по енергийна ефективност в детско отделение на МБАЛ „Пловдив", изпълнени от група „Добротворци"

• Смяна на дограма и нова електрическа инсталация в Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания в гр. Пловдив, изпълнени от сдружение „Паралелен свят“.

Информация за проектите е налична ТУК.

Общата стойност на всички четири проекта е над 41 500 лв като „EVN за България“ е предоставила над 38 000 лв. от средствата.

EVN България стартира програмата в началото на 2016 г. като част от стратегията си за корпоративна и социална отговорност с акцент постигането на максимален обществен и екологичен ефект, устойчив във времето.Кандидати бяха юридически лица с нестопанска цел, граждани, читалища, училища и детски градини. Чрез програмата ЕVN България цели да насочи средствата, които може да отдели в рамките на своята корпоративна социална отговорност, към каузи с дълготраен положителен ефект за хората и природата.

„ЕVN за България“ за 2016 г. е второто издание на програмата. Първото издание през 2015 г. беше посветено на корпоративното доброволчество от страна на сътрудниците на компанията, които осъществиха 60 акции в 28 населени места в Югоизточна България. Над 420 сътрудници се включиха в доброволчески акции с подкрепата на компанията. Така бяха подпомогнати центрове за настаняване от семеен тип за деца, домове за възрастни хора, центрове за деца с увреждания, детски градини, училища, бежански център, читалища, театър, музеи и др. Техните постижения са публикувани на интернет страницата на компанията.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 27.02   1531 г. – Осем немски князе и 11 града сформират Лига в защита на учението на Мартин Лутер. 1551 г. – Иван Грозни открива Стоглавия събор, ограничаващ правата...