Gebrüder Weiss с положителен годишен баланс 4

17.03.2016 | 12:33
по статията работи: econ.bg
Компанията разширява цялостния набор от логистични услуги в Европа и Азия
Gebrüder Weiss с положителен годишен баланс
Снимка: Gebrüder Weiss

През фискалната 2015 г. международната транспортна и логистична компания Gebrüder Weiss надмина резултата от предходната година и успешно разшири позицията си на много от развиващите се пазари и в много отрасли. С ръст от три процента концернът достигна нетен оборот от 1,28 милиарда евро (2014: 1,24 милиарда евро).

„Въпреки напрегнатото икономическо положение в Европа с инвестициите си в оборудване, продукти и персонал ние продължихме стабилното развитие от предходните години и с помощта на интелигентни логистични решения създадохме добавена стойност за нашите клиенти. Много сме доволни от резултата“, обобщава Волфганг Нийснер, председател на Управителния съвет на Gebrüder Weiss.

Делът на собствения капитал се е повишил до 56,7 процента, което осигурява значителна независимост на компанията от кредитни институции (2014: 54,3 процента).

Разрастване в Азия

Обемът на инвестициите за 2015 г. възлиза на общо 53,75 милиона евро (2014: 56,4 милиона евро). Освен увеличаването на филиалите в Централна и Източна Европа, Gebrüder Weiss засили сферата си на действие в Азия, с което затвърди позициите си като международен доставчик на логистични услуги. Компанията откри нов логистичен терминал в Сингапур и заедно с филиалите си в Дубай и Шанхай затвори географска ниша на азиатския континент.

„Ние предлагаме на клиентите си в Азия логистични услуги в съответствие със същите високи стандарти за качество като европейските, комбинирани със специфично за региона ноу-хау“, казва Волфганг Нийснер.

Пример за това е съвместното дружество Gebrüder Weiss Automotive Logistics, което от основаването си в края на 2014 г. се наложи като водещ доставчик на логистични услуги (LLP) за множество международни доставчици и производители на автомобили в Китай.

Фокус върху електронната търговия

Логистичният експерт посрещна постоянно нарастващата онлайн търговия с разширение на своите общопризнати решения eFulfillment към различни държави от Средна и Източна Европа. В хода на това нарастване Gebrüder Weiss също укрепи своите услуги за доставка по домовете (B2C) с работа в екипи по двама и монтаж на мебели и по този начин се превърна в лидер на пазара в Австрия. Освен това до повече от 1000 колетни центъра за частни клиенти нарасна мрежата на DPD в Австрия, чийто партньор е колетната услуга на Gebrüder Weiss (GWP).

Бизнес направлението сухопътен транспорт и логистика увеличи оборота си с 3,9 процента до 857,7 милиона евро (2014: 825,8 милиона евро). През 2015 г. бизнес направлението Air & Sea отчете растеж от 2 процента с оборот 293,9 милиона евро (2014: 288,1 милиона евро). В направленията колетни услуги (CEP) и New Business оборотът успя да се увеличи с един процент.

От спедиторски услуги до глобално управление на веригата на доставки

През предходната година концернът постигна успех не само в транспортната и складовата логистика, но също така предприе решаваща смяна на посоката към своето развитие в глобалното управление на веригата на доставки. „За да използваме изцяло възможностите за оптимизация за нашите клиенти, трябва да разгледаме сложната верига за създаване на добавена стойност и да осигурим подкрепа посредством ефективно консултиране, планиране и логистично ноу-хау“, посочва Волфганг Нийснер.

Прогнози за 2016 г.

През 2016 г. Gebrüder Weiss възнамерява да засили допълнително водещите си позиции в Централна и Източна Европа, както и по някогашния път на коприната към  Китай и на други пазари отвъд океана. „Ще продължим да ориентираме нашите продукти и процеси в зависимост от потребностите на нашите клиенти и да разработваме иновативни решения, за да бъдем в крак с нарастващата дигитализация“, продължава Волфганг Нийснер. „За тази цел и в бъдеще ще залагаме на високо квалифицирани и мотивирани служители, които впечатляват нашите клиенти по целия свят със Service Excellence.“

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 22.01   1690 г. – Индианското племе Ирокези подписва мирен договор с британските власти в Северна Америка. 1723 г. – В Русия е издадена заповед за борба с...