Световната търсачка Google отбеляза 151 години от рождението на американския аптекар и химик Уилбър Сковил. Той пръв разработва метод за измерване на лютивия потенциал на различни сортове чушки - по-точно съдържащото се в тях количество капсаицин. Това е съставката, която придава специфичния вкус на лютите чушки.
За да отбележи рождението му Google е променил логото си с интерактивен дудъл, с който кани потребителите си да участват в експеримент за „охлаждане“ на лютите чушки. При кликване с мишката на правилната точка от скалата на Сковил, потребителят може да "изстрелва" топки сладолед по различни чушки, за да ги неутрализират.
Скалата на Сковил започва от чушката сорт "камба" с нула сковила и завършва с 16 милиона сковила.
Според стандартите, който Сковил определя, стандартната чушка отговаря на нула и при нея не може да се усети лютивост. Единицата, в която се измерва това количество е SHU (Scoville Heat Unit).
Едни от най-лютите сортове чушки - като откритие през последните години Carolina Reaper или Trinidad Moruga, могат да достигнат до 2 млн. сковила.