ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 372 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ И НА НЕЙНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 122 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г. (ДВ, БР. 52 ОТ 2

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 372 ОТ 29 ДЕКЕМВРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ И НА НЕЙНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 122 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г. (ДВ, БР. 52 ОТ 2004 Г.)

В сила от 01.01.2012 г.
Обн. ДВ. бр. от 31 Декември 2011г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В изречение второ се заличава.
§ 2. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 думите "Административно и финансово-счетоводно обслужване" се заменят с "Административно обслужване и финансово-стопанска дейност".
2. В ал. 2:
а) в основния текст думите "Административно и финансово-счетоводно обслужване" се заменят с "Административно обслужване и финансово-стопанска дейност";
б) в т. 1:
аа) в буква "а" след думата "комисията" се поставя точка и запетая и текстът до края се заличава;
бб) в буква "б" след думата "решения;" се добавя "следи за изпълнението на";
вв) букви "д" и "е" се отменят;
б) в т. 2:
аа) буква "д" се отменя;
бб) в буква "е" в началото се добавя "администрира и";
вв) в буква "и" накрая се добавя "и осъществява контрол по изпълнението на сключените договори";
в) в т. 3:
аа) в основния текст думите "стопанското обслужване" се заменят със "стопанската дейност";
бб) буква "ж" се отменя.
3. В ал. 3, т. 3 се създава буква "ж":
"ж) води регистър и предоставя информация по Закона за достъп до обществена информация."
§ 3. се изменя така:
"Чл. 20. Специализираната администрация подпомага комисията при осъществяване на правомощията й по ЗЕ и ЗРВКУ и е организирана в една главна дирекция и пет дирекции:
1. дирекция "Правна";
2. дирекция "Икономически анализи и регулаторен одит";
3. дирекция "Регулиране и контрол - Електроенергетика и Топлоенергетика";
4. дирекция "Регулиране и контрол - Природен газ";
5. дирекция "Регулиране и контрол - Водоснабдителни и канализационни услуги";
6. Главна дирекция "Разглеждане на жалби и решаване на спорове"."
§ 4. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Основният текст се изменя така: "Дирекция "Регулиране и контрол - Електроенергетика и Топлоенергетика" осигурява дейностите в областта на електроенергетиката, топлоснабдяването и комбинираното производство на електрическа и топлинна енергия, свързани със:".
2. В т. 1:
а) буква "и" се изменя така:
"и) участва в разработването на условията и правилата за снабдяване на потребителите с електрическа и топлинна енергия, включително нормите за качество на услугите на енергийните предприятия;"
б) буква "н" се изменя така:
"н) проверява и анализира предложения на преносното или разпределителните предприятия относно принадлежността на електропроводите и прилежащите им уредби към преносните или разпределителните мрежи, както и предложенията на преносните предприятия относно принадлежността на топлопроводите и прилежащите им уредби и съоръжения към преносните мрежи, и подготвя предложение за решение на комисията по тези предложения;"
в) букви "п" и "р" се изменят така:
"п) разработва методики за определяне на допустимите технологични разходи на електрическа енергия при производство, пренос и разпределение на електрическа енергия, както и за определяне на допустимите технологични разходи на топлинна енергия при производство и пренос;
р) анализира предложенията на енергийните предприятия, извършва проверка и предлага на комисията определяне на конкретните допустими размери на технологични разходи на електрическа енергия при производство, пренос и разпределение на електрическа енергия, както и допустимите размери на технологичните разходи на топлинна енергия при производство и пренос съгласно съответните методики;"
г) създават се букви "т" и "у":
"т) анализира предложените от енергийните предприятия правила за работа на оператора на мрежата и за изпълнение на услугите, при необходимост прави предложения за изменението им, подготвя документи за одобряването им;
у) изчислява конкретния размер на дължимите такси по ЗЕ."
3. В т. 3 буква "а" се изменя така:
"а) извършва периодични и извънредни проверки по спазване на условията по издадените лицензии, ЗЕ и подзаконовите актове по прилагането му, правилата за търговия с електрическа енергия, задълженията за предоставяне на достъп до мрежите за пренос и разпределение на електрическа енергия, задълженията за предоставяне на достъп до мрежите за пренос на топлинна енергия, техническите правила на мрежите, прилагането на утвърдените и определените от комисията цени, условията и правилата за снабдяване на потребителите с електрическа и топлинна енергия, включително нормите за качество на услугите;".
4. В т. 5 буква "а" се изменя така:
"а) извършва необходимите проверки и подготвя издаването на сертификати на производителите на електрическа енергия за произхода на стоката електрическа енергия, произведена от възобновяеми енергийни източници и по комбиниран начин, и зелени сертификати на производители на електрическа енергия, използващи възобновяеми енергийни източници, и на производителите на електрическа енергия, произведена по комбиниран начин;".
§ 5. В се създава буква "т":
"т) изчислява конкретния размер на дължимите такси по ЗЕ;".
§ 6. се отменя.
§ 7. В се създава буква "з":
"з) изчислява конкретния размер на дължимите такси по ЗРВКУ;".
§ 8. се изменя така:
"Приложение към чл. 12, ал. 2
Array
"
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив