ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 42 ОТ 19 ФЕВРУАРИ 2009 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 8 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г.

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 42 ОТ 19 ФЕВРУАРИ 2009 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРСИТЕ ЗА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 8 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г.

В сила от 27.02.2009 г.
Обн. ДВ. бр. от 27 Февруари 2009г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В след думите "обществено положение" съюзът "или" се заменя със запетая и накрая се добавя "или на наличие на увреждане".
§ 2. В глава пета "Конкурсна процедура" се създава :
"Раздел V
Особени правила за провеждането на централизирания конкурс за експертни длъжности с аналитични или контролни функции за хора с трайни увреждания
Чл. 38ж
(2) Конкурсът се обявява със заповед на министъра на държавната администрация и административната реформа, която съдържа данни за изискванията за минимална образователна степен, необходимите документи, начина на провеждане на конкурса, данни за мястото, датата и часа, както и техническите условия за провеждане на конкурса, съобразно спецификата на отделните видове увреждания.
(3) Оповестяването на конкурса се извършва с публикуване на обявление в един централен ежедневник, в регистъра по чл. 61, ал. 1 от Закона за администрацията и на страницата на ИПА в интернет.
Чл. 38з
(2) Поименният състав на комисията за всеки конкурс се определя със заповед на министъра на държавната администрация и административната реформа.
Чл. 38и
(2) За участие в конкурса кандидатите се регистрират по електронен път чрез попълване на заявление съгласно приложение № 8.
(3) По изключение кандидати, които имат право на придружител съгласно решение на ТЕЛК (НЕЛК), могат да се регистрират за участие на място в деня на провеждане на конкурса до започване на процедурата чрез попълване на заявление съгласно приложение № 8.
Чл. 38к
(2) Системата за определяне на резултатите и минималният резултат, при който кандидатът се счита успешно издържал теста, се обявяват на страницата на ИПА в интернет 7 дни преди датата на провеждането на конкурса.
(3) Обявяването на резултатите на всички явили се кандидати се извършва на страницата на ИПА в интернет.
(4) Резултатите на успешно издържалите конкурса са валидни една година от датата на обявяването им.
(5) Успешно издържалите централизирания конкурс, които отговарят на условията за заемане на конкретната длъжност, могат да бъдат назначавани на определените съгласно чл. 9а, ал. 1 от Закона за държавния служител експертни длъжности с аналитични или контролни функции без провеждане на отделен конкурс, като органът по назначаване провежда допълнително интервю.
Чл. 38л
(2) В 14-дневен срок директорът на ИПА предоставя на органа по назначаването списък на кандидатите, които са преминали успешно теста, с информация за постигнатите резултати от теста, вида увреждане, образователна степен, брой години професионален опит и/или ранг.
(3) Органът по назначаването уведомява писмено избраните от него кандидати, които по предварителни данни отговарят на изискванията за заемането й, за наличието на свободна експертна длъжност с аналитични или контролни функции. В уведомлението се посочват минималните и специфичните изисквания, предвидени в нормативните актове за заемане на съответната длъжност, необходимите документи, които трябва да бъдат представени, мястото, денят и часът за провеждане на интервю.
(4) При допълнителното интервю органът по назначаването проверява съответствието на представените документи с нормативните изисквания, извършва преценка на качествата и установява специфичните познания на кандидатите за заемане на конкретната длъжност."
§ 3. Създава се :
"Приложение № 8 към чл. 38и, ал. 2
Array
§ 4. В думите "Института по публична администрация и европейска интеграция" се заменят с "Института по публична администрация".
§ 5. Навсякъде в наредбата абревиатурата "ИПАЕИ" се заменя с "ИПА".
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив