ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 445 НА МС ОТ 4 ДЕКЕМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 31 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1997 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА КАДРОВИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, ОФИЦЕРИТЕ, СЕРЖАНТИТЕ И ВОЙНИЦИТЕ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 445 НА МС ОТ 4 ДЕКЕМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 31 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1997 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА КАДРОВИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, ОФИЦЕРИТЕ, СЕРЖАНТИТЕ И ВОЙНИЦИТЕ

Обн. ДВ. бр. от 10 Декември 1997г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:
1. Алинея 3 се изменя така:
"(3) Разликата между формираните по ал. 1 средства за работна заплата и фактически начислените през годината, както и целесъобразни икономии по другите разходи могат да се ползват за еднократно допълнително материално стимулиране в края на годината в размер до едно месечно брутно възнаграждение на отделното лице."
2. Създават се ал. 4 и 5:
"(4) Алинея 3 се прилага при условие, че са изплатени всички доставки и услуги към външни доставчици.
(5) Редът и начинът за разпределяне на средствата за допълнително материално стимулиране се определят от съответния министър или ръководител."
§ 2. Член 14 се отменя.
§ 3. Създават се чл. 15, 16, 17 и 18:
"Чл. 15. Определя от 1 октомври 1997 г. размерите на заплатите за военно звание и длъжност на основните и междинните командни длъжности на кадровите военнослужещи по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България съгласно таблицата - приложение № 8 (секретно).
Чл. 16. Определя от 1 октомври 1997 г. размерите на заплатите за длъжност на основните и междинните офицерски и сержантски длъжности по Закона за Министерството на вътрешните работи съгласно таблицата - приложение № 9 (секретно).
Чл. 17. Определя от 1 октомври 1997 г. размерите на заплатите за военно звание и длъжност на военнослужещите на наборна военна служба съгласно таблицата - приложение № 10 (секретно).
Чл. 18. Приема от 1 октомври 1997 г. средни месечни брутни работни заплати на едно лице по министерства, ведомства и другите организации на бюджетна издръжка по Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България и по Закона за Министерството на вътрешните работи съгласно таблицата - приложение № 11 (секретно)."
§ 4. В § 1 от преходните и заключителните разпоредби думите "Закона за изпълнение на бюджета до влизането в сила на" се заличават.
§ 5. Необходимите средства за работна заплата по § 3 се предоставят от републиканския бюджет.
§ 6. Министърът на финансите извършва произтичащите от § 5 промени по адресните бюджети за 1997 г. на основание чл. 35, ал. 2 от Закона за устройството на държавния бюджет.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив