ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 22 ЯНУАРИ 1993 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОБСТВЕНОСТТА И ПОЛЗВАНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 6 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 22 ЯНУАРИ 1993 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОБСТВЕНОСТТА И ПОЛЗВАНЕТО НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ЗЕМИ

В сила от 29.01.1993 г.
Обн. ДВ. бр. от 29 Януари 1993г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В чл. 25 ал. 5 се изменя така:
"(5) Жалби срещу одобрения план за земеразделяне могат да се подават в четиринадесетдневен срок от датата на обнародване в "Държавен вестник" чрез общинската поземлена комисия до окръжния съд. Жалбата се придружава от скица - проект за изменението, изготвена от включени в списъка по чл. 59, т. 11 правоспособни лица. Решенията на съда са окончателни."
§ 2. В чл. 48 се правят следните изменения:
1. В края на ал. 8 се добавя следното ново изречение: "Продажба на търг се допуска само ако лицата с право на дял от имуществото на тези организации не желаят да получат дълготрайните активи срещу полагащите им се дялове".
2. Създават се нови ал. 9 и 10:
"(9) Преди приемането на решение за провеждане на търг ликвидационният съвет обявява на подходящо място и в един централен и един местен вестник списък на обектите, първоначалната им цена и срока за предявяване на исканията от лицата с право на дял, който не може да бъде по-кратък от един месец.
(10) При явяване на кандидати с право на дял търг се провежда само между тях. Ако само един от кандидатите е лице с право на дял, се прилага съответно чл. 6, ал. 2, 3 и 4 от Наредбата за търговете (ДВ, бр. 50 от 1992 г.). В тези случаи се извършва приспадане с полагащите се дялове."
3. Алинея 9 става ал. 11.
4. Алинея 10 става ал. 12 и се изменя така:
"(12) Продажбата на животни и възлагането им в дял се извършва след съгласуване с Министерството на земеделието."
§ 3. В § 5 от предходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения:
1. В ал. 4 думите "31 декември 1992 г." се заменят с "30 септември 1993 г.".
2. В ал. 8 думите "30 юни 1993 г." се заменят с "31 март 1994 г.".
§ 4. Обявените и несъстояли се търгове преди влизане в сила на това постановление не се провеждат, а внесените депозити се освобождават.
§ 5. Това постановление влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив