ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 60 ОТ 5 АПРИЛ 2005 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 163 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2000 Г. (ОБН., ДВ, БР. 65 ОТ 2000 Г.; ИЗМ. И ДОП., БР. 17 И 54 ОТ 2001 Г. И

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 60 ОТ 5 АПРИЛ 2005 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТЕН ТОТАЛИЗАТОР, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 163 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2000 Г. (ОБН., ДВ, БР. 65 ОТ 2000 Г.; ИЗМ. И ДОП., БР. 17 И 54 ОТ 2001 Г. И БР. 9 И 74 ОТ 2002 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 12 Април 2005г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се създава т. 4:
"4. фонд "Премии за олимпийски медалисти."
§ 2. В думите "увеличена със сумата на непотърсените печалби" се заличават.
§ 3. В се правят следните изменения:
1. Алинея 1 се изменя така:
"(1) Министърът на младежта и спорта съгласувано с министъра на финансите ежегодно утвърждава по предложение на управителния съвет схема за разпределение на постъпленията от игрите, организирани от Българския спортен тотализатор."
2. В ал. 2 думите "министъра на финансите" се заменят с "министъра на младежта и спорта".
§ 4. Създава се
"Чл. 34а. (1) Средствата по фонд "Премии за олимпийски медалисти" се набират от печалби от игри, организирани от Българския спортен тотализатор, които не са потърсени в сроковете, установени с правилата за съответните игри.
(2) Средствата по фонда се разходват за изплащане на месечни премии на олимпийски медалисти, прекратили активната си състезателна дейност, с изключение на получаващите премии по реда на чл. 59б, ал. 2, т. 5 от Закона за физическото възпитание и спорта.
(3) Размерът на месечните премии се определя от управителния съвет.
(4) Основанието за получаване на премия се установява с документ, издаден от Българския олимпийски комитет, който се представя на управителния съвет.
(5) Когато след изтичането на календарната година постъпленията във фонда надхвърлят изплатените суми за премии, 50 на сто от остатъка се заделят за изплащане на премии през следващата година, а останалите 50 на сто се предоставят на Министерството на младежта и спорта за изпълнение на целите по чл. 30, ал. 2.
(6) В случай че постъпленията по фонда не са достатъчни за изплащане на всички премии, недостигащите средства се осигуряват от другите фондове на Българския спортен тотализатор по решение на управителния съвет, взето при условията и по реда на чл. 31, ал. 2.
(7) Средствата по фонда, получени по реда на ал. 6, се възстановяват до края на годината. В случай че преразпределянето е през второто полугодие, възстановяването на средствата се извършва до 31 март следващата година."
§ 5. Наименованието "Заключителна разпоредба" се заменя със "Заключителни разпоредби" и в тях се правят следните изменения:
1. Създава се нов
"§ 2. Набирането на средства и изплащането на премии от фонд "Премии за олимпийски медалисти" започва от първия тираж на игрите на Българския спортен тотализатор, проведен след влизането в сила на това постановление, като недостигащите суми се осигуряват при условията и по реда на чл. 34а, ал. 6 и 7."
2. Досегашният § 2 става
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив