ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 65 ОТ 25 МАРТ 2002 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2000 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА РЕЗОЛЮЦИЯ 1267 (1999) НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ОТ 15 ОКТОМВРИ 1999 Г. (ОБН., ДВ, БР. 28 ОТ 2

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 65 ОТ 25 МАРТ 2002 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2000 Г. ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ НА РЕЗОЛЮЦИЯ 1267 (1999) НА СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ООН ОТ 15 ОКТОМВРИ 1999 Г. (ОБН., ДВ, БР. 28 ОТ 2000 Г.; ДОП., БР. 20 ОТ 2001 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 2 Април 2002г.

Допълнителни разпоредби

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. се изменя така:
"Чл. 2. (1) Блокират се финансовите средства и други финансови активи или икономически ресурси на групировката "Талибан" и на физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с нея.
(2) Блокират се финансовите средства, придобити или произтичащи от:
1. собственост, притежавана или контролирана пряко или непряко от групировката "Талибан" или от физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с нея;
2. предприятия или стопанска дейност, притежавани или контролирани от групировката "Талибан" или от физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с нея.
(3) Забранява се на българските граждани и на физическите и юридическите лица на територията на Република България да предоставят пряко или непряко финансови средства, активи или икономически ресурси на или в полза на групировката "Талибан" и на физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с нея, както и на предприятия и дейности, притежавани или контролирани пряко или косвено от групировката "Талибан" или от физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с нея."
§ 2. Създава се нов :
"Чл. 2а. Разпоредбите на чл. 1 и 2 не се прилагат по отношение на самолетите, разполагаемите средства и други финансови активи на афганистанските авиолинии "Ариана"."
§ 3. Досегашният чл. 2а става и в него се правят следните изменения:
1. Създава се нова ал. 2:
"(2) Забранява се прякото или непрякото снабдяване, продажба или трансфер на въоръжение и свързаните с него материали от всякакъв тип, включително оръжия и муниции, военни транспортни средства и оборудване, интендантска екипировка и резервни части, както и техническото съдействие, помощ и обучение, свързани с военни действия, от български граждани и от физически и юридически лица, намиращи се на територията на Република България, на Осама бин Ладен, членовете на организацията "Ал-Кайда", групировката "Талибан" и на други физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с тях, от територията на Република България или транспортирането чрез използване на мореплавателни съдове, плаващи под български флаг, или на въздухоплавателни средства, носещи български национални и регистрационно-опознавателни знаци."
2. Досегашните ал. 2 и 3 стават съответно ал. 3 и 4.
3. Досегашната ал. 4 става ал. 5 и в нея думите "в т. ч. представителства на афганистанските авиолинии "Ариана" се заличават.
4. Досегашната ал. 5 става ал. 6 и се изменя така:
"(6) Блокират се всички финансови средства и други финансови активи и икономически ресурси на Осама бин Ладен и членовете на организацията "Ал-Кайда", както и на физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с тях, както и финансовите средства, придобити от собственост, притежавана или контролирана пряко или непряко от тези лица или организации. Забранява се на българските граждани и на физическите и юридическите лица на територията на Република България да предоставят пряко или непряко финансови средства, активи или икономически ресурси на или в полза на Осама бин Ладен и на членовете на организацията "Ал-Кайда" и на физически лица, групи, предприятия и организации, свързани с тях."
5. Досегашната ал. 6 става ал. 7.
6. Създава се нова ал. 8:
"(8) Забранява се влизането или транзитът през територията на Република България на Осама бин Ладен, на членове на организацията "Ал-Кайда", на членове на групировката "Талибан", както и на физически лица и групи, свързани с тях."
7. Досегашните ал. 7 и 8 стават съответно ал. 9 и 10.

Заключителни разпоредби

Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив