ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 69 НА МС ОТ 25 МАРТ 1998 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 69 НА МС ОТ 25 МАРТ 1998 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

Обн. ДВ. бр. от 1 Април 1998г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В приложение № 1 към Постановление № 150 на Министерския съвет от 1992 г. за утвърждаване на военновременни потребности за производство и ремонт на основна военна и гражданска продукция на страната за 1992 г. (необнародвано), изменено и допълнено с Постановление № 339 на Министерския съвет от 1994 г. (ДВ, бр. 6 от 1995 г.), се правят изменения и допълнения съгласно приложение № 1 (строго секретно).
§ 2. В приложение № 1 към Разпореждане № 19 на Министерския съвет от 1993 г. за утвърждаване на задания за усвояване производството (ремонта) на военни изделия, създаване и съхраняване на мобилизационно-производствени мощности за военно време и за отменяне на Разпореждане № 45 на Бюрото на Министерския съвет от 1985 г. (необнародвано), изменено и допълнено с Постановление № 339 на Министерския съвет от 1994 г. (ДВ, бр. 6 от 1995 г.), се правят изменения и допълнения съгласно приложение № 2 (строго секретно).
§ 3. Министерството на отбраната съгласувано със заинтересуваните министерства и ведомства да актуализира Програмата за усвояване на военни изделия, приета с Разпореждане № 19 на Министерския съвет от 1993 г.
§ 4. Министрите и ръководителите на ведомства преди обявяване на процедура за ликвидация на търговски дружества с военновременни задачи да предприемат действия за безвъзмездно прехвърляне на мощности за военновременна дейност, лицензионна, конструкторска, техническа и технологична документация за производство на оръжие, бойна, специална и спомагателна техника, както и военновременни запаси към други търговски дружества с възможности за усвояване и производство на изделията от търговското дружество в процес на ликвидация.
§ 5. (1) В шестмесечен срок след обнародването на постановлението в "Държавен вестник" министерствата, ведомствата, областните и общинските администрации и търговските дружества с военновременни задачи да актуализират военновременните си планове в съответствие с направените промени.
(2) В едномесечен срок след актуализирането на военновременните си планове министерствата и ведомствата:
1. да представят в Министерството на отбраната актуализираните нормативи за военновременните запаси;
2. да внесат в Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната предложения за деблокиране на отпадналите от потребност военновременни запаси.
§ 6. Контролът по изпълнението на постановлението се възлага на председателя на Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната.
§ 7. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив