ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 ОТ 4 АПРИЛ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 121 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ И

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 70 ОТ 4 АПРИЛ 2008 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 121 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2007 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ОПЕРАТИВНИТЕ ПРОГРАМИ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ И КОХЕЗИОННИЯ ФОНД НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, И ПО ПРОГРАМА ФАР НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ (ДВ, БР. 45 ОТ 2007 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 11 Април 2008г.
На основание от Конституцията на Република България във връзка с от Закона за нормативните актове (ДВ, бр. 27 от 1973 г.)
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1 и се изменя така:
"(1) Бенефициент може да получи не повече от една безвъзмездна финансова помощ за една и съща дейност, освен когато по преценка на договарящия орган дейността е свързана с непрекъсната потребност на целевата група."
2. Създава се ал. 2:
"(2) Алинея 1 не се прилага в случаите, в които звена от структурата на бенефициента кандидатстват чрез него за финансиране на една и съща дейност."
§ 2. В се създават ал. 8 и 9:
"(8) В случаите на обявяване на процедура с един краен срок за кандидатстване минималният срок за набиране на проектни предложения е 60 дни. При обявяването на процедура с няколко крайни срока за кандидатстване минималният срок за набиране на проектни предложения за първия срок е 60 дни.
(9) Ако в обявата за откриване на процедурата с един краен срок за кандидатстване или с няколко крайни срока за кандидатстване е указана датата на стартирането на следващата схема за отпускане на безвъзмездна финансова помощ за финансиране на същата дейност, минималният срок по ал. 8 може да бъде 30 дни."
§ 3. В се създава ал. 4:
"(4) При оценка на проектно предложение по смисъла на чл. 39 от Регламент (ЕО) № 1083/2006 г. на Съвета от 11 юли 2006 г. за определяне на общи разпоредби за Европейския фонд за регионално развитие, Европейския социален фонд и Кохезионния фонд и за отмяна на Регламент (ЕО) № 1260/1999 (ОВ, Специално издание 2007 г., глава 14, том 2) ръководителят на договарящия орган включва без право на глас представител на Централното координационно звено."
§ 4. В се правят следните изменения:
1. Алинея 2 се изменя така:
"(2) Изискванията на ал. 1 се прилагат съответно и за лицата, които са овластени да представляват кандидата и са вписани в търговския регистър или в регистъра на юридическите лица с нестопанска цел или са определени като такива в учредителния акт, когато тези обстоятелства не подлежат на вписване."
2. В ал. 5 т. 1 се изменя така:
"1. при кандидатстване - с декларации, или по преценка на договарящия орган - с декларации и с официални документи, издадени от съответните компетентни органи, за които такива документи се издават;".
§ 5. В ал. 5 и 6 се изменят така:
"(5) Договарящият орган по своя преценка може да изиска към формуляра за кандидатстване да се представя и одиторски доклад за извършен независим финансов одит, изготвен от регистриран одитор. Това изискване се посочва в насоките за кандидатстване.
(6) За бюджетните предприятия по смисъла на § 1, т. 1 от допълнителната разпоредба на Закона за счетоводството видът на документите по ал. 4 се определя по преценка на договарящия орган и се посочва в насоките за кандидатстване."
§ 6. В се създават ал. 7, 8 и 9:
"(7) В случаите на провеждане на процедура за подбор на проекти, свързани с оценка на проектни предложения по смисъла на чл. 39 от Регламент № 1083/2006 г. на Съвета, ръководителят на договарящия орган включва в състава на оценителната комисия представител на Централното координационно звено като наблюдател.
(8) При провеждане на процедури за подбор на проекти за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз договарящият орган уведомява писмено Централното координационно звено за сформирането на оценителна комисия.
(9) Когато съответната процедура за подбор на проекти не е открита само за проектните предложения по смисъла на чл. 39 от Регламент № 1083/2006 г. на Съвета, представителят на Централното координационно звено участва в дейността на оценителната комисия като наблюдател само при оценката на проектите по смисъла на чл. 39 от Регламент № 1083/2006 г. на Съвета."
§ 7. В ал. 5 се отменя.
§ 8. В се създават ал. 5 и 6:
"(5) В случаите на проекти по смисъла на чл. 39 от Регламент № 1083/2006 г. на Съвета договарящият орган изпраща копие от решението по чл. 9, ал. 2, т. 3 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ или становището по чл. 23, ал. 3, т. 4 и предава в Централното координационно звено копие от документите за одобрените проекти.
(6) Централното координационно звено изпраща на Европейската комисия документите за одобрените проекти по смисъла на чл. 39 от Регламент № 1083/2006 г."
§ 9. В от допълнителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се нова т. 6:
"6. "Звена по чл. 5, ал. 2" са тези по чл. 4, ал. 1 и 2 от Закона за администрацията и по чл. 25, ал. 2, 3 и 4 от Закона за висшето образование."
2. Досегашните т. 6 - 14 стават съответно т. 7 - 15.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив