ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 ОТ 22 АПРИЛ 2005 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 169 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 72 ОТ 22 АПРИЛ 2005 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 169 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2004 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ГРАЖДАНСКИТЕ ЛИЦА ПО ЗАКОНА ЗА ОТБРАНАТА И ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ - ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И ГРАЖДАНСКИ ЛИЦА, И НА ЛИЦАТА, РАБОТЕЩИ ПО ТРУДОВО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПО ЗАКОНА ЗА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ПРЕЗ 2004 Г. (ДВ, БР. 65 ОТ 2004 Г.)

Обн. ДВ. бр. от 3 Май 2005г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В наименованието на постановлението думите "през 2004 г." се заличават.
§ 2. В считано от 1 януари 2005 г. числото "120" се заменя със "150".
§ 3. В от преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:
1. В т. 1 и 3 думите "31 декември 2004 г." се заменят с "31 май 2005 г.".
2. В т. 2 думите "31 декември 2004 г." се заменят с "30 юни 2005 г.".
3. Създава се т. 4:
"4. с връчени предизвестия за прекратяване на договорите за кадрова военна служба от 1 юни 2005 г., на които размерът на основното месечно възнаграждение е определян в съответствие с разпоредбите на т. 1, 2 и 3, за времето на назначението им в специалните щатове на министъра на отбраната основното месечно възнаграждение да се определя по реда, действал до 31 май 2005 г.".
§ 4. се изменя така:
"Приложение № 2 към чл. 1, т. 2
Array
§ 5. се изменя така:
"Приложение № 8 към чл. 2, т. 6
Array
Забележки:
1. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните месечни заплати за длъжностите в зависимост от степента на подчиненост на структурните звена (ГЩ, поделения на БА и структурите на подчинение на министъра на отбраната), които не прилагат Закона за държавния служител, се определят със заповед на министъра на отбраната в диференцирания диапазон на утвърдените с таблицата месечни заплати.
2. Лицата, заемащи длъжности по раздели V и VI от таблицата и получаващи по-високи индивидуални месечни заплати от определените по таблицата, съгласно § 59 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България продължават да получават досега определените им индивидуални основни месечни заплати при условия и по ред, определени със заповедта на министъра на отбраната.
3. Минималната образователна степен за заемане на длъжността по пореден № 2, 5 и 6 от раздел III и пореден № 2.6 и 2.7 от раздел VI се определя със заповед на министъра на отбраната в зависимост от структурното звено и спецификата на дейността."
§ 6. се изменя така:
"Приложение № 9 към чл. 2, т. 7
Array
Забележка. Длъжностните наименования, основните месечни заплати на длъжностите в Националната разузнавателна служба (НРС), за които не се прилага Законът за държавния служител, се определят от директора на НРС в диференцирания диапазон на утвърдените с таблицата основни месечни заплати."
§ 7. се изменя така:
"Приложение № 10 към чл. 2, т. 8
Array
Забележки:
1. Длъжностните наименования, минималните и максималните размери на основните месечни заплати на длъжностите в зависимост от степента на подчиненост на структурните звена в НСО се определят от началника на службата в диференциран диапазон на утвърдените с таблиците основни месечни заплати.
2. Минималната образователна степен за заемане на длъжността по пореден № 3 от раздел V се определя със заповед на началника на НСО в зависимост от структурното звено и спецификата на дейността."
§ 8. В считано от 1 януари 2005 г. думите "началник на група" се заменят с "началник на сектор", а числото "468" - с "547".
§ 9. В считано от 1 януари 2005 г. думите "началник на група" се заменят с "началник на сектор", а числото "468" - с "547".
§ 10. се изменя така:
"Приложение № 17 към чл. 2, т. 14
Array
Забележки:
1. В рамките на минималните и максималните основни месечни заплати по длъжностни наименования и раздели от таблицата министърът на вътрешните работи определя диференцирани диапазони за длъжностите от Класификатора на длъжностите за лицата, работещи по трудово правоотношение в МВР, за различните структурни звена, специфика на работа, професионален стаж и други.
2. Индивидуалните основни месечни заплати се определят в рамките на диференцираните диапазони."
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив