ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 87 ОТ 2 МАЙ 2012 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 112 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЦЕНТРАЛЕН ОРГАН ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА НУЖДИТЕ НА ОРГАНИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ (ДВ, БР. 45 ОТ 2010 Г.)

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 87 ОТ 2 МАЙ 2012 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 112 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ЦЕНТРАЛЕН ОРГАН ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ ЗА НУЖДИТЕ НА ОРГАНИ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ (ДВ, БР. 45 ОТ 2010 Г.)

В сила от 08.05.2012 г.
Обн. ДВ. бр. от 8 Май 2012г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В след думите "чл. 3" се поставя запетая и се добавя "ал. 1".
§ 2. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Досегашният текст става ал. 1 и в него:
а) в т. 1, буква "в" накрая се поставя запетая и се добавя "автокозметика и смазочни материали за автомобили";
б) в т. 2, буква "а" накрая се поставя запетая и се добавя "включително осигуряване на необходимите материали и консумативи за това".
2. Създава се ал. 2:
"(2) Не са предмет на постановлението доставки и услуги по поръчки, финансирани или съфинансирани със средства по програми или фондове на Европейския съюз, със средства от други държави или от международни или чуждестранни организации."
§ 3. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се нова ал. 2:
"(2) Когато индивидуалните договори с потенциалните изпълнители по рамкови споразумения за доставки по чл. 3, ал. 1, т. 1 са за нуждите на министъра на вътрешните работи и неговата администрация или на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към него, правомощията на министъра на вътрешните работи по това постановление се осъществяват от директора на дирекция "Управление на собствеността и социалните дейности" (ДУССД) на Министерството на вътрешните работи, освен ако в закон е предвидено друго."
2. Досегашните ал. 2 и 3 стават съответно ал. 3 и 4.
§ 4. В след думата "възлагат" се добавя "или планират да възлагат".
§ 5. В думите "проучване на пазара" и запетаята след тях се заличават.
§ 6. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1:
а) в т. 5, буква "в" думите "удължаване на срока за получаване на оферти/заявления за участие" се заменят с "промяна, решения за класиране и определяне на потенциални изпълнители";
б) точки 7 и 8 се отменят;
в) точка 10 се изменя така:
"10. назначава комисии за провеждане на процедурите за сключване на рамкови споразумения, определя техния състав и резервни членове; в комисиите задължително участват представители на най-малко двама различни възложители по чл. 4, ал. 1;"
г) в т. 11 накрая се поставя запетая и се добавя "като уведомява възложителите по чл. 4, ал. 1 за всяко сключено рамково споразумение в тридневен срок от подписването му";
д) в т. 12:
аа) (В сила от 09.05.2013 г.) букви "б" и "в" се отменят;
бб) букви "г" и "д" се отменят;
вв) създава се нова буква "е":
"е) информация за хода на процедурата при производство по обжалване;"
гг) досегашната буква "е" става буква "ж";
е) точка 14 се отменя;
ж) в т. 16 думите "процедурен наръчник" се заменят с "вътрешни правила", а думите "договори и" се заличават.
2. Алинеи 2 и 3 се отменят.
§ 7. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1:
а) в т. 1 след думите "чл. 3" се поставя запетая и се добавя "ал. 1";
б) в т. 7:
аа) букви "а" и "б" се изменят така:
"а) копие от всеки договор, сключен въз основа на рамково споразумение, заедно с приложенията към него в срока по чл. 44, ал. 6 ЗОП, а за прекратените процедури, проведени на основание чл. 93б, ал. 3 ЗОП - копие от решението за прекратяване в срока по чл. 39, ал. 3 ЗОП;
б) информация за изпълнените и прекратените договори за обществени поръчки, сключени въз основа на рамково споразумение по реда на чл. 6, ал. 1, т. 5 от Правилника за прилагане на ЗОП;"
бб) буква "д" се отменя;
в) (В сила от 09.05.2013 г.) създава се нова т. 9:
"9. изпращат до изпълнителния директор на Агенцията по обществени поръчки:
а) информация за всеки договор, сключен въз основа на рамково споразумение;
б) информация за изпълнените и прекратените договори за обществени поръчки, сключени въз основа на рамково споразумение;
в) копия от влезлите в сила съдебни решения, с които е установено неизпълнение на договори, сключени въз основа на рамково споразумение;
г) друга информация, определена в ЗОП и в правилника за прилагането му, съобразно правомощията им;"
г) досегашната т. 9 става т. 10.
2. Алинеи 2 и 3 се отменят.
3. В ал. 4 думите "чл. 8, ал. 7" се заменят с "чл. 8б".
§ 8. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1 думите "чл. 93в, ал. 2 ЗОП" се заменят с "чл. 93б, ал. 3 ЗОП".
2. Алинеи 2 и 3 се изменят така:
"(2) Когато в рамковото споразумение са определени всички условия, възложителите по чл. 4, ал. 1 сключват договор за обществена поръчка, като прилагат тези условия.
(3) Възложителите по чл. 4, ал. 1 са длъжни да съхраняват цялата документация по проведените от тях процедури по реда на ал. 1 и всички документи по ал. 2 в срока по ЗОП след приключване изпълнението на съответния договор."
§ 9. се изменя така:
"Чл. 10. (1) Централният орган за обществени поръчки уведомява възложителите по чл. 4, ал. 1 за всяко влязло в сила решение за класиране и избор на изпълнители в съответната процедура за сключване на рамково споразумение в 5-дневен срок от влизането в сила на решението.
(2) След уведомлението по ал. 1 възложителите по чл. 4, ал. 1, съответно второстепенните разпоредители с бюджетни кредити по чл. 5, когато е приложимо, не могат да откриват процедура за възлагане на обществена поръчка със същия предмет.
(3) Възложителите по чл. 4, ал. 1, съответно второстепенните разпоредители с бюджетни кредити по чл. 5, когато е приложимо, в договорите с предмета по чл. 3, ал. 1, сключвани от тях за периодите, в които няма действащи рамкови споразумения, осигуряват възможност тези договори да бъдат прекратени при сключването на договор със същия предмет въз основа на рамково споразумение. Възложителите по чл. 4, ал. 1, съответно второстепенните разпоредители с бюджетни кредити по чл. 5, когато е приложимо, прекратяват договорите по предходното изречение, освен в случаите, когато договорените условия съобразно избрания критерий за оценка са по-благоприятни от тези по рамковото споразумение."
§ 10. В преходните и заключителните разпоредби се правят следните изменения и допълнения:
1. В след думите "чл. 3" се поставя запетая и се добавя "ал. 1".
2. В думите "чл. 8, ал. 4" се заменят с "чл. 8а, ал. 1".
§ 11. В срок до два месеца от влизането в сила на постановлението възложителите по актуализират вътрешните си правила по .
§ 12. Средствата, необходими за надграждане на информационната система на Агенцията по обществени поръчки, да се осигурят чрез преструктуриране на разходите по бюджета на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за 2012 г.
§ 13. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник" с изключение на , подбуква "аа" и , които влизат в сила една година след обнародването му.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив