ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 96 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 8 ЮНИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 65 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1975 Г. ЗА ПОДОБРЯВАНЕ МОБИЛИЗАЦИОННАТА ПОДГОТОВКА НА АВТОТРАКТОРНАТА И ДРУГА ТЕХНИКА В НАРОДНОТО СТОПАНСТВО

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 96 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 8 ЮНИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 65 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1975 Г. ЗА ПОДОБРЯВАНЕ МОБИЛИЗАЦИОННАТА ПОДГОТОВКА НА АВТОТРАКТОРНАТА И ДРУГА ТЕХНИКА В НАРОДНОТО СТОПАНСТВО

Обн. ДВ. бр. от 19 Юни 1992г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. Член 7 се изменя така:
"Чл. 7. (1) Разходите, свързани с използването на автотракторната и инженерната техника, корабите, въздухоплавателните средства и другата техника по чл. 1 при провеждане на учебно-мобилизационните сборове и учения и при проверка на бойната и мобилизационната готовност са за сметка на ведомствата, които са ги ползвали.
(2) За използваната техника се плаща наем за времето на провежданото мероприятие, увеличено с един ден за подготовка и разкомплектуване. Размерът на наема за един ден се определя от министъра на транспорта съгласувано с министъра на финансите и министъра на отбраната в съответствие с текущите пазарни цени.
(3) Горивно-смазочните материали, изразходвани за придвижване на транспортното средство или другата техника от местодомуването до войсковия приемателен пункт и обратно, са за сметка на ведомствата, които провеждат сборовете, и се определят по норматив, утвърден от Министерството на отбраната.
(4) Повредената техника се ремонтира за сметка на ведомствата, които са я използвали. За повредената техника се изплаща наем и за времето, през което се извършва ремонтът, по реда, определен в ал. 2."
§ 2. В чл. 11 се създава нова ал. 2:
"(2) Органите на Министерството на транспорта по предходната алинея се създават съгласувано с Министерството на отбраната и планират, организират и координират дейността по отбранително-мобилизационната подготовка. Издръжката им се осигурява в рамките на утвърдения държавен бюджет за съответната година."
§ 3. Министерството на транспорта, Министерството на отбраната и Управление "Гражданска защита" на Република България, другите министерства и ведомства съгласувано с Министерството на финансите да внесат измененията, произтичащи от това постановление, в издаваните от тях наредби и инструкции, уреждащи мобилизацията, мобилизационната подготовка, отчета и изплащането на мобилизационните ресурси.
§ 4. Министерствата и ведомствата, които извършват мобилизация и обединяване и провеждат учебно-мобилизационни мероприятия, учения и проверки за бойната и мобилизационната готовност, ежегодно да предвиждат в бюджета си средства за изплащане на обезщетения, наеми и други разходи, свързани с военновременното използване на автотракторната и другата техника.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив