Правилник за устройството и дейността на районните центрове по здравеопазване (отм.)

Държавен вестник брой: 20

Година: 2005

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 08.03.2005

Глава първа
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. (1) С правилника се уреждат устройството и дейността на районните центрове по здравеопазване. (2) Районният център по здравеопазване (РЦЗ) е юридическо лице на бюджетна издръжка. (3) Седалището и териториалният обхват на районните центрове по здравеопазване съвпадат с административния център и границите на съответната област.

Чл. 2. (1)Директорът на РЦЗ е второстепенен разпоредител с бюджетни кредити към министъра на здравеопазването. (2) При осъществяване на своите правомощия директорът на РЦЗ се подпомага от администрация.

Глава втора
ДИРЕКТОР НА РЦЗ

Раздел I
Общи положения

Чл. 3. (1) Директорът на РЦЗ е орган на изпълнителната власт към министъра на здравеопазването за провеждане на държавната здравна политика по места. (2) Директорът на РЦЗ ръководи и представлява районния център по здравеопазване.

Чл. 4. (1) Директорът на РЦЗ се назначава от министъра на здравеопазването. (2) За директор на РЦЗ може да бъде назначено лице, което притежава образователно-квалификационна степен магистър по медицина или по стоматология, квалификация по здравен мениджмънт и трудов стаж не по-малко от пет години. (3) В отсъствие на директора той се замества от определено от него с писмена заповед длъжностно лице.

Раздел II
Правомощия на директора на РЦЗ

Чл. 5. (1) Директорът на РЦЗ: 1. провежда държавната здравна политика по места, като: а) осъществява методическо ръководство и контрол върху дейността на лечебните и здравните заведения, с изключение на националните центрове към Министерството на здравеопазването; б) проучва и установява потребностите от здравна помощ; в) разработва предложения за ресурсно осигуряване на медицинските дейности в района; г) контролира прилагането на нормативните актове; д) осъществява мероприятия по медицинското осигуряване на населението при бедствия и аварии в мирно и военно време; е) ръководи, координира и контролира изпълнението на националните програми по социално значими заболявания на територията на областта; ж) съгласувано с Националния център по здравна информация и Националния статистически институт осигурява информационната основа за управление на здравеопазването в областта; 2. организира и отговаря за дейността на РЦЗ; 3. създава и ръководи районния съвет по здравеопазване; 4. разпорежда се със средствата на РЦЗ по бюджета и от други източници; 5. изготвя и представя на министъра на здравеопазването информация относно дейността на центъра; 6. сключва, изменя и прекратява служебните и трудовите правоотношения с лицата от администрацията на РЦЗ и утвърждава длъжностните характеристики на служителите; 7. осъществява и други дейности, възложени с нормативен акт или заповед на министъра на здравеопазването. (2) Директорът на РЦЗ председателства районния съвет по здравеопазване, организира заседанията му и свиква представителите на областната администрация, на общинските администрации, на здравните и на лечебните заведения, на Българския лекарски съюз, на Съюза на стоматолозите в България и на Районната здравноосигурителна каса. При необходимост при решаване на отделни въпроси могат да бъдат привличани и представители на други органи и лица, чиято дейност е свързана със здравеопазването. (3) Директорът на РЦЗ взаимодейства с органите на местното самоуправление на територията на областта, с органите на изпълнителната власт и с други институции, невключени в системата на изпълнителната власт. (4) Директорът на РЦЗ осъществява сътрудничество с ръководствата на териториалните структури на синдикатите, на организациите на работодателите, на организациите за социална защита и на неправителствените организации. (5) Директорът на РЦЗ издава заповеди в рамките на своите правомощия.

Глава трета
СТРУКТУРА И ДЕЙНОСТ НА РАЙОННИЯ ЦЕНТЪР ПОЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Раздел I
Общи положения

Чл. 6. (1) Административните звена в РЦЗ са обособени в обща и специализирана администрация в зависимост от характера на дейността, която извършват. (2) Числеността на персонала в административните звена на съответния РЦЗ е посочена в приложения № 1 - 28.

Чл. 7. (1) Общата администрация е организирана в дирекция "Административно-стопанско и правно обслужване" (2) Общата администрация осигурява технически дейността на директора на РЦЗ, на специализираната администрация и извършва дейности по административното обслужване на гражданите и юридическите лица.

Чл. 8. (1) Специализираната администрация е организирана в дирекция "Здравни дейности". (2) Специализираната администрация подпомага и осигурява осъществяването на правомощията на директора на РЦЗ.

Чл. 9. Директорът на РЦЗ може да създава към дирекциите от общата и специализираната администрация отдели, а при необходимост към отделите - сектори.

Раздел II
Главен секретар

Чл. 10. (1) Административното ръководство на РЦЗ се осъществява от главен секретар. (2) Главният секретар: 1. организира разпределението на задачите за изпълнение между административните звена на центъра; 2. създава условия за нормална и ефективна работа на звената в центъра; 3. осъществява общия контрол за изпълнението на възложените задачи; 4. контролира и отговаря за работата с документите, съхраняването им и опазването на служебната тайна; 5. изпълнява и други задачи, възложени му от директора на РЦЗ.

Чл. 11. Главният секретар на центъра е и директор на дирекция "Административно-стопанско и правно обслужване".

Раздел III
Обща администрация

Чл. 12. Дирекция "Административно-правно и стопанско обслужване": 1. приема, регистрира, разпределя и насочва входящата служебна кореспонденция към адресатите, извежда и изпраща по предназначение изходящата кореспонденция и извършва външна и вътрешна куриерска дейност; 2. предоставя информация на гражданите и организациите в случаите, предвидени от Закона за достъп до обществената информация; 3. систематизира и съхранява документите и другите материали на администрацията в съответствие с изискванията на Закона за Държавния архивен фонд; 4. оказва правна помощ за законосъобразното осъществяване на правомощията на директора на РЦЗ, осигурява процесуалното представителство пред органите на съдебната власт, изразява становища и разработва предложения за решаване на правни проблеми, свързани с дейността на РЦЗ; 5. води служебните досиета на служителите, издава и заверява служебни и трудови книжки; 6. изготвя поименно разписание на длъжностите и работните заплати; 7. обслужва финансово-счетоводно РЦЗ; 8. изготвя месечни и годишни счетоводни ведомости и отчети; 9. контролира и анализира разходването на предоставените на РЦЗ бюджетни и други средства; 10. събира и анализира информация по Методиката за разделно отчитане на разходите в лечебните и здравните заведения; 11. контролира движението на финансовите ресурси; 12. контролира изпълнението на централизираните доставки в лечебните заведения на територията на областта; 13. събира и анализира информация относно образуването на средствата за работна заплата в лечебните заведения - търговски дружества с над 50 на сто държавно участие; 14. организира материално-техническото снабдяване, управлението и стопанисването на собствеността на РЦЗ; 15. осигурява информационните връзки и комуникации на администрацията; 16. извършва други дейности, произтичащи от разпореждания на директора на РЦЗ.

Раздел IV
Специализирана администрация

Чл. 13. Дирекция "Здравни дейности": 1. По отношение на дейността на лечебните и здравните заведения: а) извършва регистрация на лечебните заведения за извънболнична помощ и хосписите и осъществява контрол върху дейността им; б) изготвя становища във връзка с издаването на разрешения за извършване на лечебна дейност от лечебните заведения за болнична помощ и диспансерите; в) упражнява контрол върху дейността на лечебните заведения за болнична помощ и диспансерите; г) осъществява контрол върху цялостната дейност на центровете за спешна медицинска помощ и техните филиали на територията на областта. д) осъществява надзор върху процеса по ликвидация на непреобразуваните здравни заведения; е) взаимодейства и осъществява контрол върху дейността на хигиенно-епидемиологичните инспекции при реализация на противоепидемичните мероприятия и на мероприятията по промоция на здраве и профилактика на болестите на територията на областта; ж) координира и контролира изпълнението на здравните програми и проекти от национално, регионално и местно значение на територията на областта. и) участва при изработването на областната здравна карта; 2. По отношение на експертизата на работоспособността: а) определя съставите на лекарските консултативните комисии (ЛКК) за експертиза на работоспособността на територията на областта. б) съгласувано с министъра на здравеопазването взема решение относно разкриването и закриването на териториални експертни лекарски комисии; в) съвместно с Националната експертна лекарска комисия изготвя предложения до министъра на здравеопазването за определяне профила на териториалните експертни лекарски комисии на територията на областта; г) съвместно с териториалните поделения на Националния осигурителен институт и картотеките на медицинските експертни досиета осъществява методична помощ и контрол по експертизата за временната и трайната неработоспособност на лечебните заведения на територията на района. 3. По отношение на лекарствоснабдяването: а) отговаря за заявяването, разпределението, следи за разхода и движението на скъпоструващите лекарствени продукти съобразно реда за предписване на скъпоструващи лекарства, заплащани от републиканския бюджет; б) следи за разхода на лекарствата, съдържащи наркотични вещества, и изпраща отчет за движението им в Националната служба по наркотичните вещества и дирекция "Лекарствена политика" при Министерството на здравеопазването; в) осъществява контрол на територията на областта върху производството, преработването, вноса, износа, транзита, търговията, съхраняването, отчетността, пренасянето, превозването и употребата на растенията, наркотичните вещества и препаратите от приложения № 1, 2 и 3 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. 4. По отношение на следдипломното обучение в системата на здравеопазването: а) проучва потребностите от медицински специалисти в областта и подготвя план за включването им в програми за следдипломно обучение; б) съдейства на кандидатите за явяване на конкурсен изпит за зачисляване за специализация и на държавен изпит за придобиване на специалност и ги изпраща на висшите медицински училища. 5. По отношение на информационните системи и технологии: а) изгражда и поддържа информационни системи, информационни масиви и технологии, обработва данни за целите на медицинската статистика и кореспондира в определените срокове с Националния център по здравна информация (НЦЗИ); б) извършва обработка на данните за брой болни, които се лекуват със скъпоструващи лекарства, получени количества и наличности лекарствени продукти съобразно реда за предписване на скъпоструващи лекарства, заплащани от републиканския бюджет; в) води регистрите в РЦЗ; 6. подпомага дейността на Дирекция "Специализиран здравноосигурителен надзор" при Министерството на здравеопазването. 7. осъществява метрологичен контрол върху медицинската техника и апаратура. 8. извършва други дейности, произтичащи от нормативен акт или разпореждания на директора на РЦЗ.

Глава четвърта
ОРГАНИЗАЦИЯ НА РАБОТАТА В РАЙОННИЯ ЦЕНТЪР ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

Чл. 14. (1) Дейността на РЦЗ се осъществява от държавни служители и от служители по трудово правоотношение. (2) Служителите в РЦЗ осъществяват своята дейност в съответствие със Закона за държавния служител, Кодекса на труда и нормативните актове. (3) За отделните длъжности се изготвят длъжностни характеристики.

Чл. 15. (1) Административните звена осъществяват своята дейност в съответствие с определените в правилника функции. (2) Непосредственото функционално ръководство на административното звено се осъществява от неговия ръководител. (3) При отсъствие на ръководителя на административното звено той се замества от определено със заповед лице от състава на РЦЗ.

Чл. 16. (1) Всички постъпващи документи до РЦЗ се регистрират в деловодството. (2) При регистрацията се извършва проверка за наличието на посочените в тях материали и се образува служебна преписка. (3) Директорът на РЦЗ разпределя служебните преписки с резолюция до съответните ръководители на административните звена.

Чл. 17. Изходящите от РЦЗ документи се съставят в не по-малко от два екземпляра, като оставащият в деловодството за съхранение екземпляр съдържа инициалите и подписа на служителя, който го е изготвил, на ръководителя на съответното административно звено, като се посочва датата.

Чл. 18. Със заповеди на директора на РЦЗ могат да се уреждат и други въпроси от организацията на работа на РЦЗ.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

Параграф единствен. Правилникът се приема на основание § 3, ал. 1 от заключителните разпоредби на ПМС № 14 от 2001 г. за изменение и допълнение на нормативни актове на Министерския съвет (обн., ДВ, бр. 9 от 2001 г.) и отменя Правилника за устройството и дейността на районен център по здравеопазване, издаден от министъра на здравеопазването (ДВ, бр. 65 от 1997 г.).

Приложение № 1
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Благоевград

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 10
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
10
Обща численост на РЦЗ 17

Приложение № 2
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Бургас

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно
и стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 20
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
20
Обща численост на РЦЗ 28

Приложение № 3
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Варна

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 21
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
21
Обща численост на РЦЗ 29

Приложение № 4
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Велико Търново

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 23
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
23
Обща численост на РЦЗ 31

Приложение № 5
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Видин

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 6
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Враца

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 7
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Габрово

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 4
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
4
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 17

Приложение № 8
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Кърджали

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 10
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
10
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 9
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Кюстендил

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 10
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
10
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 10
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Ловеч

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 10
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
10
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 11
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Монтана

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 12
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Пазарджик

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 13
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Перник

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 10
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
10
Обща численост на РЦЗ 17

Приложение № 14
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Плевен

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 12
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
12
Обща численост на РЦЗ 20

Приложение № 15
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Пловдив

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 25 д
ирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
25
Обща численост на РЦЗ 33

Приложение № 16
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Разград

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 17
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Русе

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 12
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
12
Обща численост на РЦЗ 20

Приложение № 18
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Силистра

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 3
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
3
Специализирана администрация 12
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
12
Обща численост на РЦЗ 17

Приложение № 19
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Сливен

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 4
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
4
Специализирана администрация 12
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
12
Обща численост на РЦЗ 18

Приложение № 20
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Смолян

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 4
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
4
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 17

Приложение № 21
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - София

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 34
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
34
Обща численост на РЦЗ 42

Приложение № 22
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Софийска област

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 20
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
20
Обща численост на РЦЗ 28

Приложение № 23
към чл. 6, ал. 2

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Стара Загора
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 4
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
4
Специализирана администрация 26
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
26
Обща численост на РЦЗ 32

Приложение № 24
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Добрич

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6 д
ирекция "Административно-правно и стопанско обслужване" 6
Специализирана администрация 12
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
12
Обща численост на РЦЗ 20

Приложение № 25
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Търговище

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 5
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
5
Специализирана администрация 10
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
10
Обща численост на РЦЗ
17

Приложение № 26
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Хасково

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 19

Приложение № 27
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Шумен

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 11
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
11
Обща численост на РЦЗ 19

Приложение № 28
към чл. 6, ал. 2
(Изм., ДВ, бр. 105 от 2001 г.)

Численост на персонала на Районен център по здравеопазване - Ямбол

Ръководител - директор на РЦЗ 1
Главен секретар и директор на дирекция
"Административно-правно и стопанско обслужване"
1
Обща администрация 6
дирекция "Административно-правно и
стопанско обслужване"
6
Специализирана администрация 9
дирекция "Здравни дейности"
в т.ч. директор
9
Обща численост на РЦЗ 17
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив