Решение във връзка с разискванията по питането на народните представители Лъчезар Тошев и Йордан Нихризов към заместник министър-председателя и министър на икономиката Лидия Шулева

НС

Държавен вестник брой: 111

Година: 2004

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 13.02.2005

Народното събрание на основание чл.90, ал. 2 от Конституцията на Република България и чл.87, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание

РЕШИ:

1. Възлага на Министерския съвет в едномесечен срок да създаде междуведомствена комисия за проучване на състоянието на задграничните дружества с българско участие, както и инвестираните държавни средства в чужбина в периода до 1990 г. и тяхната съдба към настоящия момент, а също така и действията на държавните органи по управлението на държавната собственост във външнотърговските дружества след 1990 г.
2. Комисията по т. 1 в шестмесечен срок да внесе доклад в Народното събрание за констатираните факти.
3. Задължава Националната разузнавателна служба в тримесечен срок да представи на Народното събрание информация за създадените до 1990 г. задгранични дружества с българско участие.
4. Задължава министъра на икономиката в тримесечен срок да представи на Народното събрание информацията за задграничните дружества с българско участие, съдържаща се в регистър, създаден съгласно ПМС № 295 от 1994 г.
5. Задължава Българската народна банка в тримесечен срок да предостави на Народното събрание копие от ревизионния акт на Българската външнотърговска банка и приложенията към него - № 440-00204 от 4.V.1993 г.
6. (Изм., ДВ, бр. 111 от 2004 г.) Задължава Подкомисията по приватизационен контрол към Комисията по икономическата политика на Народното събрание в 8-месечен срок да изготви доклад за извършените приватизационни сделки със задграничните дружества с българско участие.
7. (Нова, ДВ, бр. 111 от 2004 г.) Задължава Подкомисията по приватизационен контрол към Комисията по икономическата политика на Народното събрание да представи съответната информация за външнотърговските дружества към "Българска телекомуникационна компания" - АД, "Балканкар - Холдинг" - ЕАД, Параходство "Български морски флот" - ЕАД, и "Булгартабак - Холдинг" - АД, които в момента са в процедура на приватизация.
8. (Нова, ДВ, бр. 111 от 2004 г.) Обръща внимание на министрите и ръководителите на служби, които не са представили в срок необходимата информация относно външнотърговските дружества, образувани до 1990 г., и препоръчва на министъра на вътрешните работи да осъществи контрол на ръководителите на съответните служби, неизпълнили своите задължения.

Решението е прието от XXXIX Народно събрание на 10 септември 2004 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив