Решение за одобряване на Стратегията за приватизация на "България Ер" - ЕАД, София

НС

Държавен вестник брой: 28

Година: 2006

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 06.04.2006

Народното събрание на основание чл.86, ал. 1 от Конституцията на Република България

РЕШИ:

I. Одобрява Стратегията за приватизация на "България Ер" - ЕАД, София, със следните изменения и допълнения:
1. В раздел I "Кое налага приватизацията на "България Ер" - ЕАД, София", се заличава следният текст: "За да се осъществи успешна приватизация, от съществено значение е да се изпрати ясен положителен сигнал до потенциалните инвеститори, като за целта ще бъде избран при ясни и прозрачни правила консултант при приватизацията на дружеството, на когото ще бъде възложено:
а) предварително проучване на сектора "гражданско въздухоплаване" и извършване маркетинг на дружеството;
б) цялостно консултиране, предоставяне на становища и съдействие във връзка с осъществяване на приватизационната сделка;
в) оказване на съдействие при подготовка за приватизация, в това число документация за осъществяване на продажбата, информационна зала, проект на договор за приватизация и други документи по сделката, участие в преговори и др."
2. В раздел V "Процедура по продажбата", т. 2 "Заключителен етап" се правят следните изменения и допълнения:
а) текстът относно "Крайната комплексна оценка" се изменя така: "Крайната комплексна оценка ще се формира, след като бъдат оценени направените предложения по критериите: - предлаганата покупна цена за продаваните акции е с тежест 30 на сто; - общ размер на инвестициите, в това число размер на инвестициите с тежест 35 на сто за първите две години, считано от датата на придобиване на собствеността върху продаваните акции; - предложен брой работни места с тежест 15 на сто; - предложен брой нови дестинации и нови честоти на обслужване на редовните въздушни линии с тежест 20 на сто."
б) текстът "В Правилата за провеждане на заключителния етап на конкурса ще бъде определена тежестта на всеки от посочените по-горе критерии в крайната комплексна оценка на офертите." се заличава.

II. На основание чл.28, ал. 1 от Закона за приватизация и следприватизационен контрол и Решение № 1502 от 29.ХII.2002 г. на Агенцията за приватизация извършването на разпоредителни сделки с дълготрайни активи, сключването на договори за придобиване на дялово участие, за наем, включително допълнителни договори за "сух лизинг" на самолети, за съвместна дейност, за кредит, за обезпечаване на вземания, както и поемане на менителнични задължения, за консултантски услуги, реклами, финансови и маркетингови проучвания се извършват само с разрешение на Агенцията за приватизация на базата на подробна финансово-икономическа обосновка.

Решението е прието от 40-то Народно събрание на 23 март 2006 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив