Решение за одобряване на допълнителни бюджетни кредити по републиканския бюджет за 2007 г.

Народно събрание

Държавен вестник брой: 103

Година: 2007

Орган на издаване: Народно събрание

Дата на обнародване: 07.12.2007

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 35, ал. 4 от Закона за устройството на държавния бюджет

РЕШИ:

1. За сметка на преизпълнението на приходите по републиканския бюджет за 2007 г. одобрява допълнителни бюджетни кредити в размер до 900 млн. лв. по републиканския бюджет за 2007 г.
2. Министерският съвет да разпредели средствата по т. 1 за:
а) изграждане на пътна, железопътна, екологична и друга инфраструктура, както и за метрополитена в София;
б) изпълнение на поети ангажименти по глава "Енергетика" и глава "Телекомуникации и информационни технологии" от Договора за присъединяване на Република България към Европейския съюз;
в) отпускане на временни безлихвени заеми на общините от централния бюджет за финансиране на разходи, в т.ч. за данък върху добавената стойност, по одобрени проекти и програми, съфинансирани от Европейския съюз.
3. Министърът на финансите до 31 май 2008 г. да извърши допълнителен трансфер за Държавния фонд за гарантиране устойчивостта на държавната пенсионна система в размер на превишението на отчетения към 31 декември 2007 г. излишък по консолидираната фискална програма над 3 на сто от брутния вътрешен продукт за 2007 г.
-------------------------
Решението е прието от 40-то Народно събрание на 29 ноември 2007 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив