Решение № 198 от 21 март 2005 г. за установяване на безвизов режим за гражданите на Япония - притежатели на валидни обикновени паспорти, за срок 90 дни

МС

Държавен вестник брой: 54

Година: 2005

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 01.07.2005

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
Р Е Ш И:

1. Японски граждани - притежатели на валидни обикновени паспорти, които желаят да влязат на територията на Република България с намерение за престой не по-дълъг от 90 последователни дни, могат да влязат на територията на Република България, без да е необходимо да им се издават визи.
2. Освобождаването от визови изисквания по т. 1 не се прилага за японски граждани, желаещи да влязат на територията на Република България с цел търсене или упражняване на работа или друго занимание, включително случаите на публични развлекателни и спортни прояви с доходоносна цел.
3. В случаите, в които се изискват и издават визи, компетентните български дипломатически и консулски власти не събират такси.
4. Японските граждани, които желаят да влязат на територията на Република България, са длъжни да спазват законовите и подзаконовите разпоредби на страната.
5. Правителството на Република България си запазва правото да спира временно прилагането - изцяло или частично - на посочените по-горе мерки в интерес на държавната политика, включително във връзка с обществената сигурност, обществения ред и общественото здраве. Правителството на Япония се уведомява незабавно във всеки такъв случай.
6. Правителството на Република България си запазва правото да откаже влизането или пребиваването в Република България на граждани на Япония, които счита за нежелани.
7. Правителството на Република България може да прекрати действието на предложените мерки, като отправи 30-дневно писмено уведомление до правителството на Япония.
8. Решението влиза в сила от датата, вписана в нотите, с които страните се уведомяват, че са изпълнили изискванията на вътрешното си законодателство.
9. Министърът на външните работи да уведоми по дипломатически път японската страна за решението.

Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив