Служебният кабинет няма да представя Бюджет 2025 преди изборите

01.10.2024 | 13:15
по статията работи: econ.bg
Бюджетът за следващата година няма да бъде представен преди парламентарния вот на 27 октомври. Ако се представи, изкушенията в Народното събрание ще са много големи, каза премиерът Главчев
Служебният кабинет няма да представя Бюджет 2025 преди изборите

Бюджетът за следващата година няма да бъде представен преди парламентарния вот на 27 октомври. Ако се представи, изкушенията в Народното събрание ще са много големи. Това обясни пред журналисти служебният премиер Димитър Главчев, който откри реконструирания гранично-контролно пропускателен пункт “Калотина”.

По темата за еврозоната той посочи, че инфлацията на цените влиза в критерия. Министър-председателят очаква до края на годината този критерий да бъде изпълнен, за да може да поискаме извънреден конвергентен доклад.

Главчев коментира и евакуацията на български граждани от Ливан. Премиерът отбеляза, че авиотрядът е имал готовност още вчера да тръгне за втори полет, но първо има процедури, които трябва да бъдат извършени в посолството в Бейрут. Той допълни, че е много вероятно днес да бъде осъществен втория полет до Ливан.

По думите му желаещите да се евакуират български граждани са 61. Главчев поясни, че по данни на МВнР в Ливан живеят 400 българи. Той подчерта, че евакуираните през изминалия ден са 89 на брой.

Премиерът заяви, че пленените моряци от кораба Galaxy Leader не са пострадали при ударите в Йемен. Главчев поясни, че координатите, където са намират българите и плавателният съд, не са сред целите на операциите, които се провеждат.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 27.09   1529 г. – Започва Обсадата на Виена, след като Сюлейман I напада града. 1540 г. – Папа Павел III узаконява, създадения шест години по-рано от Игнаций Лойола,...