Спогодба между правителството на Република България и Кабинета на министрите на Украйна за изменение на Спогодбата между правителството на Република България и Кабинета на министрите на Украйна за взаимни пътувания на гражданите от 15 ноември 2001 г.

МВнР

Държавен вестник брой: 18

Година: 2005

Орган на издаване: МВнР

Дата на обнародване: 25.02.2005

МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА УКРАЙНА

№ 71/КПП/22-2115

Министерството на външните работи на Украйна поднася своите почитания на Министерството на външните работи на Република България и въз основа на резултатите от украинско-българските консултации относно опростяване на визовия режим, които се състояха на 2 октомври 2004 г. в София, има честта да предложи следните изменения на Спогодбата между Кабинета на министрите на Украйна и правителството на Република България за взаимни пътувания на гражданите:
1. Член 3 да бъде изменен така: "Дипломатическите представителства и консулските учреждения на държавата на едната договаряща се страна издават визи на гражданите на държавата на другата договаряща се страна без покана."
2. Член 4 да бъде със следния текст: "При аргументирани случаи дипломатическите представителства и консулските учреждения на държавата на едната договаряща се страна издават многократни визи на гражданите на държавата на другата договаряща се страна със срок до 5 години, когато такъв срок се предвижда от действащото законодателство на съответната договаряща се страна."
3. Буква "б" на точка 1 на член 11 да се измени, както следва: "лица, които извършват въз основа на двустранните спогодби редовни пътувания за превоз на пътници и товари с автомобилен транспорт и пътуват по определен маршрут през територията на държавите на договарящите се страни - въз основа на копие от лиценз за извършване на международни автомобилни превози;".
4. Да се добави нова точка 3 на член 11 с текст: "Дипломатическите представителства и консулските учреждения на държавите на договарящите се страни издават на водачи на товарни автомобили и автобуси при условията на взаимност еднократни, двукратни, многократни и транзитни визи въз основа на копие от лиценз за извършване на международни автомобилни превози."
5. В точка 1 на член 13 след думите "издават безплатни визи" думите "без наличието на условията, описани в чл.3 на тази спогодба" да се премахнат.
6. В точка 2 на член 13 след думите "издават безплатни визи" думите "след представяне на оформени по надлежния ред покани" да се премахнат.
7. Точка 3 на член 13 да бъде формулирана в следната редакция: "Дипломатическите представителства и консулските учреждения на държавата на едната договаряща се страна издават безплатни визи на гражданите на държавата на другата договаряща се страна също при наличието на документ за туристическо пътуване (ваучер), издаден на организирани туристи от българска или украинска туристическа организация, или при наличието на документ, който потвърждава предварително платения отдих или лечение."
8. Да се добави към точка 2 на приложението към спогодбата нова буква "д" със следното съдържание: "служебен паспорт".
В случай че посочените предложения на украинската страна са приемливи за правителството на Република България, Министерството на външните работи на Украйна предлага тази нота и нотата-отговор на Министерството на външните работи на Република България да се считат за Спогодба между двете страни относно внасяне на изменения към Спогодбата между Кабинета на министрите на Украйна и правителството на Република България за взаимни пътувания на гражданите от 15 ноември 2001 г., която ще влезе в сила съгласно точка 1 на член 19 от спогодбата. Министерството на външните работи на Украйна се ползва от случая да поднови пред уважаемото Министерство на външните работи на Република България своите уверения в отличната си към него почит.

София, 2 октомври 2004 г.

До
Министерството
на външните работи
на Република България

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

№ КО-54-187-135

Министерството на външните работи на Република България поднася своите почитания на Министерството на външните работи на Украйна и има честта да потвърди получаването на негова нота № 71/КПП/22-2115 от 2 октомври 2004 г. със следното съдържание: "Министерството на външните работи на Украйна поднася своите почитания на Министерството на външните работи на Република България и въз основа на резултатите от украинско-българските консултации относно опростяване на визовия режим, които се състояха на 2 октомври 2004 г. в София, има честта да предложи следните изменения на Спогодбата между Кабинета на министрите на Украйна и правителството на Република България за взаимни пътувания на гражданите:
1. Член 3 да бъде изменен така: "Дипломатическите и консулските представителства на държавата на едната договаряща се страна издават визи на гражданите на държавата на другата договаряща се страна без покана."
2. Член 4 е със следния текст: "При аргументирани случаи дипломатическите и консулските представителства на държавата на едната договаряща се страна издават визи на гражданите на държавата на другата договаряща се страна с максимален срок до 5 години, когато такъв срок се предвижда от действащото законодателство на съответната договаряща се страна."
3. Буква "б" на точка 1 на член 11 да се измени, както следва: "лица, които извършват въз основа на двустранните спогодби редовни пътувания за превоз на пътници и товари с автомобилен транспорт и пътуват по определен маршрут през територията на държавите на договарящите се страни - въз основа на копие от лиценз за извършване на международни автомобилни превози;".
4. Да се добави нова точка 3 на член 11 с текст: "Дипломатическите и консулските представителства на договарящите се страни издават на водачи на товарни автомобили и автобуси при условията на взаимност еднократни, двукратни, многократни и транзитни визи въз основа на копие от лиценз за извършване на международни автомобилни превози."
5. В точка 1 на член 13 след думите "издават безплатни визи" думите "без наличието на условията, описани в чл.3 на тази спогодба" да се премахнат.
6. В точка 2 на член 13 след думите "се издават безплатно" думите "след представяне на оформени по надлежния ред покани" да се премахнат.
7. Точка 3 на член 13 да бъде формулирана в следната редакция: "Дипломатическите и консулските представителства на едната договаряща се страна издават безплатни визи на гражданите на държавата на другата договаряща се страна също при наличието на документ за туристическо пътуване (ваучер), издаден на организирани туристи от българска или украинска туристическа организация, или при наличието на документ, който потвърждава предварително платения отдих или лечение."
8. Да се добави към точка 1 на приложението към спогодбата нова буква "д" със следното съдържание: "служебен паспорт".
В случай че посочените предложения са приемливи за правителството на Република България, Министерството на външните работи на Украйна предлага тази нота и нотата-отговор на Министерството на външните работи на Република България да се считат за Спогодба относно внасяне на изменения на Спогодбата между правителството на Република България и Кабинета на министрите на Украйна за взаимни пътувания на гражданите от 15 ноември 2001 г., която ще влезе в сила съгласно точка 1 на член 19 от спогодбата. Министерството на външните работи на Украйна се ползва от случая да поднови пред уважаемото Министерство на външните работи на Република България своите уверения в отличната си към него почит." Министерството на външните работи на Република България има честта да информира почитаемото министерство, че правителството на Република България счита посочените предложения на украинската страна за приемливи, като изразява съгласието си цитираната нота на украинската страна и тази нота-отговор да съставляват Спогодба относно внасяне на изменения в Спогодбата между правителството на Република България и Кабинета на министрите на Украйна за взаимни пътувания на гражданите от 15 ноември 2001 г., което ще влезе в сила съгласно точка 1 на член 19 от спогодбата. Министерството на външните работи на Република България се ползва от случая да поднови пред уважаемото Министерство на външните работи на Украйна уверенията в отличната си към него почит.

София, 2 октомври 2004 г.

До
Министерството
на външните работи
на Украйна, Киев

Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив