Бизнес делегация, придружаваща вицепремиера Николова 18-22 ноември 2019 г. Делхи, Индия

20.11.2019 - 21.11.2019

Българската търговско-промишлена палата, съвместно с Конфедерацията на индийската индустрия (CII), организира бизнес делегация, която ще придружи Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика на Република България по време на посещение в Индия и участие в бизнес форум „Индия – Европа 29“, който ще се проведе на 20 – 21 ноември 2019 г. в гр. Делхи.

Форумът „Индия – Европа 29“ е традиционно събитие, което ще се проведе за пети път в индийската столица. То ще постави фокус върху следните ключови сектори:

– изкуствен интелект;

– информационни технологии и стартъпи;

– фармацевтика;

– възобновяеми енергийни източници и чисти технологии;

– интелигентни градове – градска инфраструктура и транспорт.

Индийската икономика нараства със 7% и се очертава като най-бързо развиващата се икономика в света. Очаква се тя да бъде една от трите топ икономически сили на света през следващите 10-15 години, като икономиката на страната е подкрепена от силна демокрация и международни партньорства. Очакваният ръст на БВП на Индия за финансовата 2018-2019 г. (април 2018-март 2019 г.) е 7.2% и съответно +7.7% за финансовата 2019-2020 г. Овладяна е инфлацията в страната, като през 2018 г. е намалена до 2.1%, а фискалният дефицит е 3.4%.

Приоритетните сектори, които биха могли да бъдат съсредоточени върху ускоряването на търговията и инвестициите между Индия и региона, включват: фармация; медицинска технология/диагностика; възобновяема енергия и оборудване, особено за хидро-, вятърна и биомаса; информационни технологии; биотехнология, транспортно оборудване, машини и съоръжения и др.

Предварителната програма на посещението предвижда освен участие в бизнес форума „Индия – Европа 29“ /www.ie29.in/, организирани от БТПП допълнителни събития: бизнес срещи с фирми-членове на Федерацията на Индийските ТПП /FICCI/ и срещи с Индийско-азиатско-българската бизнес камара в Делхи. Конфедерацията на индийската индустрия ще съдейства също за намирането на надеждни бизнес партньори от индийска страна.

Условията, договорени за бизнеса, възлизат на 2170 долара и включват, както следва: самолетен билет, вътрешен транспорт, 4 нощувки в хотел 5 звезди, вечеря, културна програма, организационни разходи (разпращане на покани, изготвяне на програма, подготовка на брошура на цялата делегация, осигуряване на информационни материали за всеки един участник, осигуряване на секретар на делегацията, подготовка, организиране и обслужване на 2 бизнес срещи), застраховка. В цената не са включени дневните разходи. При условие, че желаете да се възползвате от договорените от БТТП условия, ще Ви бъде издаден разходооправдателен документ. При реализирането на икономии от пътуването, сумите ще бъдат възстановени на участниците.

Крайният срок за регистрация участие във форума „Индия – Европа 29“ е 7 ноември 2019 г.

За потвърждение на участие или при допълнителни въпроси: дирекция „Международно сътрудничество и международни организации” при БТПП на тел.: 02/ 8117 489 и 02/8117 421 или e-mail: m.markova@bcci.bg.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив