Експерти дискутират бъдещето на ВЕИ индустрията на кариерен форум

17.05.2023

Наталия Ефремова – зам. министър на труда и социалната политика, и Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), ще бъдат сред специалните гости на събитието тази сряда. Кариерният форум, посветен на ВЕИ индустрията – „Презареди кариерата си“, ще събере на едно място видни представители на енергийния сектор от държавната администрация, бизнеса и реномирани академични институции. Посетителите на събитието ще имат уникалната възможност да се запознаят с реалните възможности и кариерните перспективи в най-динамично развиващия се сектор на възобновяемата енергия.

Кариерното изложение и форум „Презареди кариерата си“ ще се проведе в Astoria Grand Hotel от 10:00 до 16:00 ч. на 17 май, като входът за събитието е свободен, а участниците могат да се запознаят с интересната  програмата и да се регистрират на: careerexpo.solaracademy.bg. Изложението се организира от сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

В изложбената и конферентна част на „Презареди кариерата си“ са включени водещи компании от енергийния сектор. Генерален партньор на събитието е CLS Installers. На място бъдещите ВЕИ специалисти ще могат да се срещнат с опитни професионалисти, както и да получат ценни съвети за своето кариерно развитие. Основен партньор е HRS Bulgaria, безспорният лидер в страната за управление на човешките ресурси. Партньорите от VVT Engineering, Solaris Montage и Hecsolar ще представят на посетителите широкият списък от преимущества на професия в светкавично развиващ се ВЕИ сектор.

Водещите теми, които ще бъдат обсъдени на сцената по време на панелните дискусии, са ключови за ВЕИ индустрията в България и енергийния преход на страната. Сред тях са предимствата и възможностите за работа в соларния бранш, образованието като катализатор на енергийния преход, както и най-добрите практики при изграждане на електроцентрали. Пълен списък на експертите, които ще вземат участие в дискусиите, може да бъде открит в програмата на форума. 

Събитието „Презареди кариерата си“ е невероятна възможност за среща на квалифицирани кандидати за работа с лидерите в бизнеса, иницииране на успешни колаборации между компании и университети за качествена подготовка на кадри, както и за установяване на дългосрочно партньорство на ВЕИ сектора със съответните държавни институции за постигане на енергийните цели на България. Квалифицирани кадри, както и студенти и ученици от цялата страна, ще имат възможност да посетят събитието със съдействието на: Нов български университет, МРЦК, Технически университет – София, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Стопански факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
Полезно от Мрежата
7sport.net