Провеждане на кръг от националната олимпиада по информатика

обл. Бургас
18.04.2008 - 20.04.2008

От 18 до 20 април 2008 г. град Бургас ще бъде домакин на Националния кръг на ХХІV–та ученическа олимпиада по информатика. Организатори на състезанието са Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието-Бургас, Съюзът на математиците в България. Бургаски свободен университет ще предостави своите зали за провеждането на олимпиадата. Участниците са разпределени в пет възрастови групи:
  • Група А - 11-12 клас;
  • Група B - 9-10 клас;
  • Група С - 7-8 клас;
  • Група D - 6-ти клас;
  • Група E - 4-5 клас
Олимпиадата се провежда в два последователни дни при условия на анонимност, еквивалентни на условията при приемен изпит в гимназиите и университетите. Класираните на първите 10 места ученици ще бъдат включени в разширения ни национален отбор по информатика, за участие в международната олимпиада, която ще се проведе през 2009 година в град Пловдив, съобщиха от община Бургас.

В рамките на националния кръг на олимпиадата за групи А и С, е включено и Национално състезание по информатика за групи B, D и E, посветено на 110-годишнината от създаването на Съюза на математиците. То ще се проведе в един ден - 19 април 2008 г.

Пресконференция за организацията и провеждането на Националния кръг на олимпиадата по информатика ще бъде организирана на 18 април 2008 г. от 11.00 ч. в Заседателната зала на Община Бургас.
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив