Протест срещу уволнението на съдия Мирослава Тодорова

гр. София
13.07.2012

На 13 юли 2012 година (петък), от 10.00 часа, пред Висшия съдебен съвет (ул. Екзарх Йосиф 12) се организира протест против дисциплинарното уволнение на председателя на Съюза на съдиите в България съдия Мирослава Тодорова.

Съдии от три столични съдилища - СРС, СГС, САС, и от Върховния касационен съд ще отложат делата си и ще се съберат на протеста. С безпрецедентно остър тон те обвиняват кадровия орган на магистратурата в изпълнение на политическа поръчка.

Паралелно с това в социалната мрежа Facebook беше създадена страница от граждани, които призовават съдиите да бъдат подкрепени в протеста си: “Това решение е еманация на зависимостта на ВСС от конюнктурни интереси и последователна проява на безпринципност и двоен стандарт. То минава всяка граница на търпимост, защото в контекста на добре известните на всички ни обстоятелства, разкрива истинската неспособност на органа на самоуправление на съдебната власт да отстоява независимостта й и да бъде гарант за пълноценното й функциониране. Мирослава Тодорова е единственият съдия в съдебната система, която е уволнена за три просрочени съдебни акта”, е посочено в страницата на събитието във Facebook.

“Съдии от СРС, СГС, САС и ВКС отменят делата си за утре и ще протестират срещу опитите за опитомяване на Темида. Да ги подркепим!”, допълват организаторите на протеста във Facebook.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив