На 19 април (четвъртък) от 11 до 20 ч. в зала Триадица 2, Гранд Хотел София ще бъдат представени повече от 100 вина на 20 производители от 7 страни по време на WINEBOX PORTFOLIO TASTING.
Всеки, който посети изложението, ще опита селекцията от най-добрите вина на Уайнбокс от Франция, Испания, Италия, Аржентина, Чили, Нова Зеландия и Австралия. За първи път ще бъдат отворени най-новите реколти на вина-икони, току що спечелили високи отличия. Вината ще бъдат представени от собственици или уайнмекъри, от търговски представители на избите, или от български винени специалисти. Сред познатите имена, които ще участват в изложението са:
Франция
Chateau Minuty
Champagne Taittinger
Bouchard Pere et Fils
Georges Duboeuf
Delas Freres
Испания
Juve y Camps
Bodegas Emilio Moro
Bodegas Elias Mora
Чили
Vina Errazuriz
Vina Sena
Vinedo Chadwick
Аржентина
Trapiche
Австралия
M. Chapoutier
За първи път ще може да опитате вината от най-новите изби в портфолиото на Уайнбокс:
Domaine Fouassier, Сансер, Франция
Louis Michel et Fils, Шабли, Франция
Spy Valley, Марлборо, Нова Зеландия
От Уайнбокс са подготвили и съпътстваща програма WINEBOX SCHOOL CORNER. Тя включва различни теми, които ще бъдат водени от винени специалисти, уайнмекъри на изби, сомелиери и главни готвачи и ще се проведе между 12.00 и 18.00 часа. Темите са с любителска насоченост и ще бъдат придружени от дегустация. Всяка тема ще е с продължителност около 30 минути и ще можете да я проследите безплатно, след като имате достъп до WINEBOX PORTFOLIO TASTING и след като предварително сте потвърдили участие за желаната от вас тема на: tasting.winebox/bg/bg/program или на тел.: + 359 2 481 85 20, най-късно до 18 април 2012.
Местата са ограничени. Максималният брой участници е 30.
Място: Зала Сердика на Гранд Хотел София, ет. 1
Допълнителна информация за цялото събитие можете да откриете на tasting.winebox.bg
Вход за WINEBOX PORTFOLIO TASTING: 12 лв.
DiVino е медиен партньор на събитието
Програма на
WINEBOX SCHOOL CORNER
12:00 – 12:30
Непознати сортове. Запознайте се с местните аржентински сортове Торронтес и Бонарда, както и с местните сицилиянски сортове неро д’авола и инсолия
Водещ: Ефросия Благоева, винен автор и дегустатор
Дегустация на Trapiche Broquel Torrontes 2010, Trapiche Broquel Bonarda 2009, Donnafugata Anthilia 2010 и Donnafugata Sherazade 2010
13:00 - 13:30
Божоле – много повече от Нуво
Водещ: Яна Петкова, Българска Винена Академия
Дегустация на Georges Duboeuf Beaujolais Villages 2011 и Georges Duboeuf Julienas 2009
14:00 – 14:30
Прованс в розово. Кои са типичните сортове за провансалските розета и как се съчетава традиционното розе с провансалската кухня?
Водещи: Юлия Костадинова и Любомир Бояджиев от DiVino.bg
Дегустация на M de Minuty Rose, Chateau Minuty
15:00 – 15:30
Как да отваряме шампанско или пенливо вино, при каква температура и колко време след отваряне на бутилката да го дегустираме? С каква храна може да се съчетавате бяло и розе? Защо шампанското и
пенливото вино имат качества на афродизиак?
Водещи: Любомир Стоянов, Сомелиер на България за 2007 и Димо Димов, шеф-готвач в Cult Gourmet Catering
Дегустация на Champagne Taittinger Brut Reserva NV и Cava Rose Juve y Camps Brut NV и хапки, подготвени от Димо Димов
16:00 - 16:30
Темпранийо, сортът с най-голямо значение в испанското винопроизводство, основа и гръбнак на големите испански вина. Разберете какви са неговите характеристики лично от
Виктория Бенавидес, собственик и уайнмейкър на Bodegas Elias Mora от региона Торо, Испания
Дегустация на Elias Mora Crianza 2008
17:00 – 17:30
Десертното вино с подходящия десерт - изтънчен финал на вечерята
Водещи: Галина Нифору, енолог и винен консултант, основател и собственик на Oinorama и Сидония Радева, шеф-готвач на ресторант Sidoniya - Lord of the chefs
Дегустация на десертното вино на Donnafugata Ben-rye 2009 и десерт, подготвен от Сидония Радева
Зала: Триадица 2