Тарифа за таксите, които се събират от Изпълнителната агенция по лозата и виното

МС

Държавен вестник брой: 105

Година: 2006

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 23.02.2007

Чл. 1. За извършване на физико-химичен и микробиологичен анализ на вино и продукти от грозде и вино се събират следните такси:


по
ред

Наименование на показателя

Размер на
таксата
(в лв.)

1

2

3

1. Относителна плътност 8,00
2. Алкохолно съдържание (% vol) 10,00
3. Общ екстракт 2,00
4. Захароза 20,00
5. Редуциращи захари 10,00
6. Титруеми киселини 6,00
7. Летливи киселини 9,00
8. Серен диоксид (общ и свободен SO2) 11,00
9. Мед (AAS) 20,00
10. Желязо (AAS) 20,00
11. Цинк (AAS) 20,00
12. Натрий (AAS) 20,00
13. Калий (AAS) 20,00
14. Калций (AAS) 20,00
15. Магнезий (AAS) 20,00
16. Олово (AAS) 23,00
17. Сребро (AAS) 23,00
18. Кадмий (AAS) 23,00
19. Определяне на цианиди 40,00
20. Стабилност 6,00
21. Естери като етилацетат (GC) 20,00
22. Алдехиди като ацеталдехид (GC) 19,00
23. Метилов алкохол (GC) 18,00
24. Висши алкохоли (GC) 25,00
25. Фурфорол (GC) 25,00
26. Малвидин (HPLC) 84,00
27. Азорубин (HPLC) 40,00
28. Ябълчена киселина (HPLC) 23,00
29. Млечна киселина (HPLC) 23,00
30. Винена киселина (HPLC) 23,00
31. Лимонена киселина (HPLC) 23,00
32. Шикимова киселина (HPLC) 26,00
33. Сорбинова киселина (HPLC) 25,00
34. Индекс на Фолин-Чикалто 13,00
35. Цветни характеристики (интензитет, нюанс на цвета) 6,00
36. Пепелно съдържание и алкалност на пепел 21,00
37. Сулфати 15,00
38. Охратоксин (HPLC) 70,00
39. Аскорбинова киселина (HPLC) 23,00
40. рН потенциометрично 2,50
41. Оксиметилфурфурол 35,00
42. Глюкоза 25,00
43. Фруктоза (HPLC) 25,00
44. Съдържание на СО2 13,00
45. Налягане на СО2 4,00
46. Микроскопска картина 15,00
47. Посявка върху твърди хранителни среди (дрожди, плесени, млечнокисели и оцетнокисели бактерии) 65,00
48. Доказване на изкуствени багрила 45,00
49. Тест за абсорбиране на UV-светлина 4,00
50. Циклични диглицериди (GC/MS) 95,00
51. Органолептично изпитване 50,00

Чл. 2. За издаване на протокол за извършен физико-химичен и/или микробиологичен анализ се събира такса в размер 3 лв.

Чл. 3. За извършване на физико-химичен анализ на вторични продукти (определяне на алкохолното съдържание на джибри и винени утайки) се събира такса в размер 60 лв.

Чл. 4. За утвърждаване на регионални вина се събира такса в размер 850 лв.

Чл. 5. За утвърждаване на качествени вина се събира такса в размер 850 лв.

Чл. 6. За получаване на контролен номер се събира такса в размер 50 лв.

Чл. 7. За придобиване право на засаждане, на презасаждане и на засаждане от Националния резерв се събира такса в размер 130 лв.

Заключителни разпоредби

§ 1. Контролът по изпълнението на тарифата се възлага на министъра на земеделието и горите и на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

§ 2. Тарифата се приема на основание § 1а от допълнителните разпоредби на Закона за виното и спиртните напитки.

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив