Тарифа за таксите, събирани за предоставяне на посреднически услуги от Агенцията по заетостта на чуждестранни работодатели и лицензирани посреднически агенции за наемане на български граждани в други държави

МС

Държавен вестник брой: 100

Година: 2006

Орган на издаване: МС

Дата на обнародване: 13.12.2006

Раздел I
Видове такси

Чл. 1. За изпълнение на заявка за набиране и предлагане на кандидати, подадена от чуждестранен работодател или от лицензирана посредническа агенция, се събира такса в размер 1500 лв.

Чл. 2. За всяко наето лице по трудов договор се събира такса в размер 500 лв.

Раздел II
Ред и начин на плащане

Чл. 3. Таксата по чл. 1 се заплаща от чуждестранния работодател или от лицензираната посредническа агенция в двуседмичен срок от сключването на посредническия договор между Агенцията по заетостта и чуждестранния работодател.

Чл. 4. Таксата по чл. 2 се заплаща от чуждестранния работодател или от лицензираната посредническа агенция в двуседмичен срок от подписването на трудовия договор между чуждестранния работодател и одобрения след окончателния подбор кандидат.

Чл. 5. Таксите по чл. 1 и 2 се заплащат по банков път по сметката на Агенцията по заетостта, което се удостоверява със заверен екземпляр от платежното нареждане.

Чл. 6. Таксата по чл. 1 не се възстановява при оттегляне на заявката.

Заключителна разпоредба

Параграф единствен. Тарифата се одобрява на основание чл.1 и чл.4, буква "о" от Закона за държавните такси във връзка с чл.15, т. 4 и чл.27, ал. 3, т. 3 от Закона за насърчаване на заетостта.

Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив