Инвазията на интернет в любовните отношения

31.05.2014 | 15:31
по статията работи: econ.bg
Голяма част от двойките смятат, че технологиите улесняват комуникацията във връзката
Инвазията на интернет в любовните отношения

Интернет,мобилните телефони и социалните мрежи се превръщат във все по-ключов фактор в живота на хората по света. Те дори навлизат заплашително в любовните отношения между двама души. 66%от омъжените/женените хора в Америка признават, че изполват технологиите повече или по-малко в ежедневието си. Това показват резултатите от американско проучване, цитирано от "seniorwomen.com".

Голяма част от двойките, които вземат участие в проучването, смятат, че технологиите улесняват комуникацията във връзката. Мнозинството от тях разкриват, че имат свои собствени профили в социалните мрежи и отделни имейли, докато малка част от тях ги споделят с партньора си. За сметка на това пък ⅔ от всички двойки знаят паролите на любимия си в различни форуми и мрежи, и съответно - предоставят своите.

Резултатите от изследването показват още, че 10% от обвързаните хора, които използват интернет, споделят, че именно той е оказал огромно влияние върху връзката им. Като по-голямата част от тях определят това въздействие като положително. 17% определят подобно влияние в техния случай като незначително. Според внушителните 72% от участниците интернет не е оказал никакво влияние върху връзката им.

Относно комуникацията посредством технологиите, можем да научим интересни неща. 25% от участвалите в изследването признават, че са пращали тектово съобщение на партньора си докато и двамата са били вкъщи. А 21% чувстват партньора си по-близък в резултат на разменените телефонии съобщения или имейли. Любопитен факт е, че на 9% от обвързаните се е случвало да разрешават спор във връзката си онлайн, след като са имали трудности при обсъждането му очи в очи.

Отрицателното влияние на интернет върху връзката между двама души се появява под различни форми. 25% от притежателите на мобилен телефон казват, че се е случвало партньорът им да бъде крайно разсеян под влиянието на мобилния интернет. А 8% от двойките са имали спорове заради количеството прекарано време в интернет на единия от партньорите.

Оказва се, че хората, които са заедно повече от десет години, са много по-склонни да делят общ имейл акаунт, а 11% от тях имат онлайн календар, който също споделят помежду си. Също 11% от двойките, които ползват социални мрежи, имат общ социален профил.

Съвсем логично, хората, които са заедно от по-малко от десет години, показват различно ниво на ползване на интернет във връзката си от тези, които са заедно от по-дълго време.

След 2012 година нараства влиянието и на технологиите в интимните отношения между хората. 6% от притежателите на мобилен телефон през 2012 година признават, че са пращали съобщения с интимен привкус. Оттогава процентът нараства на 9.

Пращането на секс съобщения или интимни снимки се практикува както от двойките, така и от необвързаните хора. 20% от участвалите в изследването са получавали някакъв вид сексуално послание на телефона си, за разлика от 15% през 2012 година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо влиза в аптеката и започва да изброява на аптекарката: - бинт; - марля; - риванол; - кислородна вода; - лепенки; - обезболяващи; Аптекарката се притеснила и го пита -  - Да не е...
На този ден 07.08   626 г. – Завършва десетдневна аварска обсада на Константинопол, в която участват славяни, прабългари и други народи. 936 г. – Отон I става германски...