Номер с чаша вода, който ще ти вземе дъха 12

04.06.2013 | 15:10
по статията работи: Георги Георгиев
Впечатляващо видео показва как водата може да се държи като купчинка мокър морски пясък
Номер с чаша вода, който ще ти вземе дъха

Като малки обичахте ли да правите пясъчни замъци на плажа, използвайки кофичката си, за да формирате назъбените му кули от мокър пясък? Ако отговорът ви е да, то номерът, демонстриран в това, публикувано в YouTube, видео, е точно за вас.

Той нагледно показва, че ако разполагате с обикновена водна чаша, много гладка маса и разбира се с вода, с едно сръчно движение можете да накарате течността да заеме формата на чашата (подобно на мокрия пясък след махане на кофичката) за известно време без да се разлее!

Според автора на клипчето това на пръв поглед противоречащо на здравия разум състояние на водата се постига с доста тренировки, които изискват да направите точното и бързо движение на извъртане на чашата при повдигането ѝ от масата.

Гледайте и ако все пак решите да действате, си пригответе доста кърпи и отстранете всички електрически уреди около масата за опити.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
4.99/10
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

11  Nico Venceslas 23.11.2013 | 20:19
Не стига, че отговора е в първия коментар, ами хората продължават да творят глупости надолу. Случайно голямата чаша е с декорация, и случайно кадъра е отдалечен ;)
12  Danito Jovani 13.12.2013 | 19:55
Светослав Минчев --- като ще се правиш на начетен поне се постарай да напишеш нещо смислено. Сега ще ти напиша нещо за да ти отворя очичкити. ТАЗИ СТЕНА НЕ МОЖЕ ДА ЗАМРЪЗНЕ ЗАЩОТО ЧАШАТА КАТО Я ИЗВАДИШ ОТ ФРИЗЕРА ИМА СЪВСЕМ МИНИМАЛНИ КРИСТАЛЧЕТА КОИТО ПРИ ПЪЛНЕНЕ НА ЧАШАТА СЪС ВОДА ПРИМЕРНО 25 ГАРДУСА МОМЕНТАЛНО СЕ РАЗТАПЯТ А НЕ ЗАМРЪЗВАТ ХАХАХ. Трикът е при въртенето. Завърташ чашата и изтегляш право на горе ако за миг изкривиш нарушаваш баланса на движението и конструкцията от вода се срива.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...