Разходите за труд скачат с 10.1% за година

21.06.2017 | 14:55
по статията работи: econ.bg
Увеличението в индустрията е с 10,5 на сто, в услугите - с 10,6 на сто, и в строителството - с 5,8 на сто, сочат данните на НСИ
Разходите за труд скачат с 10.1% за година
Снимка: под лиценза на creative commons

През първото тримесечие на 2017 г. общите разходи на работодателите за един отработен час от наетите от тях хора нарастват с 10,1% спрямо година по-рано. 

Увеличението в индустрията е с 10,5 на сто, в услугите - с 10,6 на сто, и в строителството - с 5,8 на сто, сочат данните на НСИ. 

По икономически дейности през първото тримесечие на 2017 г. най-висок ръст на общите разходи за труд спрямо същия период на предходната година е регистриран в икономическите сектори "Операции с недвижими имоти" - с 15,2 на сто, "Професионални дейности и научни изследвания" - с 13,3 на сто, "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" и "Доставяне на води; канализационни услуги, управление на отпадъци и възстановяване" - по 12,3 на сто. 

Най-нисък ръст на общите разходи за труд е регистриран в икономическите сектори "Хотелиерство и ресторантьорство" - с 1,6 на сто, "Култура, спорт и развлечения" - с 3,8 на сто, и "Строителство" - с 5,8 на сто. 

През първото тримесечие на 2017 г. спрямо първото тримесечие на 2016 г. разходите за възнаграждение за един отработен час се увеличават с 9,9 на сто, а другите разходи /извън тези за възнаграждения/ - с 11,2 на сто. 

По икономически сектори изменението на разходите за възнаграждения спрямо същия период на предходната година варира от 1,4 на сто за "Хотелиерство и ресторантьорство" до 15,4 на сто за "Операции с недвижими имоти".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 16.10   1555 г. – По заповед на Мария I Тюдор за изгорени като еретици двама протестантски епископи. 1793 г. – В Париж е гилотинирана Мария-Антоанета, кралица на...