Европейски ден на потребителя

гр. София
15.03.2012

 

 На 15 март в целия Европейски съюз ще бъде отбелязан Европейският ден на потребителя.

В София Европейската комисия организира мащабно събитие посветено на правата на потребителите, в което да се включат широката публика български граждани. По-специално ще бъде акцентирано върху новите правила за етикетите на храните, както и тези за мобилните оператори, правата на пътниците на автобусен и железопътен транспорт, банковите и финансови услуги. Ще бъде представена и актуализирана публикация по темите.

Събитието, което се организира в тясно сътрудничество с асоциация "Активни потребители", ще започне на 15 март в 12.00 ч. в мол "Сердика" (бул. Ситняково 48, гр. София).  То ще бъде открито от Зинаида Златанова, ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, Жулиета Хубенова, заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма, и д-р Венцеслава Тасева – заместник–изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

След официалното откриване е предвиден прес пойнт за медиите. Той ще бъде последван от игри и викторини за малки и големи, в които се предвиждат символични награди за победителите. Експерти по потребителски въпроси от Европейския потребителски център и асоциация "Активни потребители" ще отговарят на поставени от гражданите запитвания и казуси в специално обособена "приемна за потребители".

Викторината „Познавате ли правата си?” ще се проведе от 13 часа, а от 14 часа ще започне презентация на Новите правила за етикетиране на храните, в която ще се включат експерти от БАБХ. Презентацията ще продължи до 17 часа.

По време на събитието е предвидена и Приемна за граждани от 14 до 18 часа, където те могат да направят консултации с нашите експерти по хранителна безопасност във връзка с етикетирането на хранителните продукти.

По повод Европейския ден на потребителя, от 11.00 ч. в БТА Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще даде пресконференция на тема: "Финансови институции, потребители, права".

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив