Посещение на 4-ма еврокомисари у нас

10.02.2011 - 11.02.2011
Посещение на 4-ма еврокомисари у нас

Четирима еврокомисари ще бъдат на посещение у нас на 10 и 11 февруари 2011 г. (четвъртък и петък).

На 10 и 11 февруари (четвъртък и петък) европейският комисар за вътрешни работи Сесилия Малмстрьом ще бъде на посещение в България.

Програмата й предвижда срещи с президента на България Георги Първанов, с министър-председателя Бойко Борисов, с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, с министъра на правосъдието Маргарита Попова и с министъра на външните работи Николай Младенов.

Комисар Малмстрьом и министър-председателят Бойко Борисов ще дадат съвместна пресконференция от 15.15 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Достъпът до сградата ще става по реда, определен от Министерски съвет.

Комисар Малмстрьом ще се срещне и с членове на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика и Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските в Народно събрание.

Еврокомисарят ще проведе също така срещи с представители на неправителствени организации и бизнеса.

На 11 февруари (петък) еврокомисар Малмстрьом ще посети ГКПП Капитан Андреево. Заедно с министър Цветанов тя ще се запознае с изпълнението на препоръките за Шенген. Очаква се към 10.30 часа заедно със своя екип комисар Малмстрьом да разгледа граничния пункт, информира пресцентърът на МВР.

На 10 и 11 февруари (четвъртък и петък) европейският комисар за бюджет и финансово планиране Януш Левандовски ще бъде на посещение у нас, информира от представителството на ЕК у нас.

На 10 февруари 2011 г. (четвъртък) програмата му предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов. Еврокомисарят ще вземе участие също така в публична лекция на Атлантическия клуб.

На 11 февруари (петък) комисар Левандовски ще се срещне с вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. След срещата двамата ще дадат кратък брифинг за медиите от 10.00 часа в сградата на Министерството на финансите.

Еврокомисарят ще проведе среща и с членове на Комисията за бюджет и финанси и с Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове в Народното събрание.

На 10 февруари (четвъртък) европейският комисар за здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали ще бъде на посещение у нас.

Комисар Дали ще открие конференцията по електронно здравеопазване под надслов "Е-здравеопазване - европроекти и информационни системи за ефективна здравна грижа" и ще даде официален старт на дейността Българската агенция по безопасност на храните. Програмата му предвижда срещи с министър-председателя Бойко Борисов, с министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов, с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

Еврокомисар Дали и министър-председателят Бойко Борисов ще дадат съвместна пресконференция от 12.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет.

На 11 февруари (петък) заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за промишленост и предприемачество - Антонио Таяни ще бъде на посещение в България.

Комисар Таяни ще открие конференция под надслов "Електромобилите - предизвикателства на новата мобилност", която ще се проведе в хотел Хилтън в София. В конференцията участие ще вземат министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и кметът на град София Йорданка Фандъкова.

Програмата му предвижда среща с министър-председателя Бойко Борисов и с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Участието на Бойко Борисов във форума ще започне в 10.00 часа.

Комисар Таяни и министър-председателят Бойко Борисов ще дадат съвместна пресконференция от 11.30 часа в хотел "Хилтън". Достъпът до пресконференцията ще става по реда определен от организаторите на конференцията на интернет страницата https://electromobili.bg/?lang=bg

По време на своята визита комисар Таяни ще се срещне също така и с представители на бизнеса.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив