Дискусия за изграждане на нов национален стадион в Пловдив

обл. Пловдив
17.06.2011
Дискусия за изграждане на нов национален стадион в Пловдив

На 17 юни 2011 г., от 11:00 часа, в залата за пресконференции на Гребна база, Финален комплекс, гр.Пловдив, кметът на града Славчо Атанасов организира среща, на която да бъдат обсъдени възможностите за изграждане на втори национален стадион под тепетата. Поканени са премиерът Бойко Борисов, министрите на финансите и спорта - Симеон Дянков и Свилен Нейков, както и до Българския футболен съюз

"През изминалите дни все по-често се говори и обсъжда намерението на държавата да изгради нов национален стадион, а средствата, които ще бъдат необходими за изграждането му, ще са в размер на 140 млн. лв. В тази връзка искам да Ви предложа, вместо да се влагат толкова пари в едно начинание, което е съпътствано от тромави и тежки процедури по осъществяването му, да се инвестират около 7 пъти по-малко средства - под 20 млн. лв., за да се довърши построеният на 80% стадион "Пловдив. Спортното съоръжение безспорно има потенциала да се превърне в национален стадион и ще привлича зрители от цяла България и чужбина", се казва в писмо на кмета.

Преди срещата, от 10.00 ч., зам.-кметът Георги Титюков, архитектите от община Пловдив - Даниела Пухалева и Иван Аргиров, както и представители на софийската фирма „А-3- архитектура и изпълнение" и арх. Георги Савов ще направят оглед на стадион „Христо Ботев".

Програмата на срещата предвижда още след дискусията разглеждане на Олимпийски гребен канал, стадион „Пловдив" и лекоатлетическото хале, което е в строеж.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив