Международен технически панаир

обл. Пловдив
26.09.2011 - 01.10.2011
Международен технически панаир

От 26 септември до 1 октомври 2011 г. в Пловдив ще се проведе Международният технически панаир. Страна-партньор ще бъде Русия. Oбщо 44 държави ще се включат в "Есен 2011", по предварителни данни.

244 фирми, сред които 150 чуждестранни, ще се представят за първи път на предстоящия Международен технически панаир. Други 108 компании се завръщат след краткотрайно прекъсване на участието си заради кризата. 884 са директните изложители.

Над 80 новости, от които 31 световни и 12 европейски, ще бъдат показани.

Акцент в изложението е зеленият бизнес. На него е посветен и Денят на зелената енергия, който се организира за първи път от Енергийна агенция-Пловдив и панаира на 28 септември. Ще бъдат обсъдени проблемите с качеството на въздуха в 30 града у нас, възможностите за въвеждане на по-чисто отопление и по-чист транспорт, промените в климата и свързаните с тях предизвикателства, обясни Клементина Хаджиева, експерт в агенцията.

Три електрически коли, които вече са в серийно производство, ще бъдат изненадата на „Автомобилен салон Пловдив", където посетителите ще видят 175 експоната,

Посетителите ще могат да се запознаят с най-новите технологии, машини и оборудване по щандовете на десетте международни изложби: „Акватех" (за технологии и управление на водите), „Аутотех" (за транспорт и автосервизно оборудване), Елтех (за електроника и електротехника), „Енеко" (за енергетика и екология), „ Инфотех" (за информационни технологии), „Машиностроене", „Стройтех" ( за строителни материали, машини и технологии), „Химия", „Интермин експо" (за минна индустрия) и „Автомобилен салон Пловдив".

Близо 50 събития - конференции, семинари, презентации, бизнес форуми, консултации и дискусии, са предвидени в деловата програма на Международния технически панаир.

От Панаира съобщиха, че посетителите ще могат да видят и енергоспестяващи устройства за икономисване на 40% от тока, изразходван в офиси, хотели и домове.

Първият български локомотив от типа „2 в 1", който може да се движи и по релси, и по шосе, ще бъде сред експонатите на панаира.

Ще бъдат представени и керемиди, които снабдяват дома с енергия от слънцето.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив