Начало на поредица от прояви за безплатно тестване на правописа

08.09.2011

На 8 септември 2011 година, от 10.00 часа, пред Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" и на площад „Славейков" ще се проведе безплатно тестване на правописа. То е част от кампанията „Бъди грамотен", организирана от образователния портал "Академика. бг". Този път проявата е посветена на Международния ден на грамотността 8 септември.

Всеки гражданин ще може да да провери своя правопис и да получи безплатна консултация. Проявата се организира с подкрепата на "Риск Инженеринг".

Задачите в тестовете са съобразени с възрастовите групи. Най-добре представилите се ще получат награди, осигурени от организаторите.

Със събитието в столицата започва поредица от открити прояви на "Бъди грамотен" в страната. Есенният правописен маратон продължава в Добрич на 16.09., в Шумен на 17.09. и в Димитровград на 27.09.

Инициативата има за цел да поощри доброто владеене на българския книжовен език. За три години в рамките на „Бъди грамотен" са реализирани 80 прояви. В тях са се включили близо 15 000 участници.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив