Нелоялна конкуренция се разрази между кабелните оператори на Варна

17.12.2007 | 12:57
по статията работи: Апостол Апостолов
Презрязани и унищожени са магистрални оптични кабели на операторите, в резултат на което са нанесени щети за десетки хиляди лева
Нелоялна конкуренция се разрази между кабелните оператори на Варна


Сдружението за електронни комуникации (СЕК) получи сигнал за проява на нелоялна и агресивна конкуренция на територията на гр. Варна. На 13 и 14 декември 2007 г. вечерта са извършени престъпни действия срещу опорните мрежи на "Спектър Нет", "Херос Комуникейшънс“, "Ариел ТВ“, „Варна Нет“, „Ариа Нет“ в гр. Варна.

Презрязани и унищожени са магистрални оптични кабели на операторите, в резултат на което са нанесени щети за десетки хиляди лева. Прекъснати бяха комуникациите към БНТ, НАП, Областна администрация, Икономически университет, ЕОН и др. фирми и институции. Хиляди потребители в гр. Варна останаха без услуга. Това е поредно вандалско посегателство срещу мрежи на оператори в морската столица през последните два месеца. Фирмите са подали жалби до МВР-Варна и очакват активни действия по случая и за прекратяването на създадената престъпна практика в гр. Варна, съобщиха от СЕК.

"Сдружението за електронни комуникации заявява дълбокото си възмущение и тревога от подобен тип неправомерни действия. Членовете на сдружението смятат, че подобни прояви на нелоялна конкуренция нанасят непоправими щети на целия ИКТ сектор, както и рефлектират върху потребителите на електронни услуги. Град Варна е негативно изключение на фона на останалата част от страната,  където конкуренцията на интернет пазара работи по всички легални и етични правила на бизнеса", заявяват от сдружението и допълват, че всички членове на СЕК са солидарни в мнението си, че трябва да се предприемат сериозни мерки с всички възможни законови и граждански средства, за да се преустановят подобни вандалски прояви.

Сдружението за електронни комуникации е асоциация на конкурентните оператори: новолицензирани фиксирани телекоми, оператори на мрежи за данни, интернет доставчици.Неговата мисия е да осигури подходяща среда, която да стимулира конкуренцията и възможностите за бизнес в сектора на електронните комуникации. Целта им е да постигнат целите си чрез партньорство и открита комуникация с всички субекти, които се вълнуват от проблемите на електронните комуникации.

Конкретните задачи пред сдружението са: създаване на благоприятни условия за развитие на електронните комуникации в България, развитие на свободната конкуренция в сектора като противостои на нелоялни пазарни практики, утвърждаване на етични отношения в бранша и популяризиране на електронните комуникации в българското общество.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 30.04   311 г. – Римският император Галерий издава едикт, според който християните са законно признати в Римската империя. 1671 г. – Петър Зрински и Фран Кръсто...