Бургаската прокуратура разследва скандални кадри с деца във филма "Баклава"

08.01.2008 | 15:37
по статията работи: Апостол Апостолов
Кметът на града Димитър Николов поиска среща с представители на Социално подпомагане
Бургаската прокуратура разследва скандални кадри с деца във филма "Баклава"

Скандални видеоматериали с участие на деца-сираци от дома "Ал. Г. Коджакафалията" - Бургас предизвикаха вълнения в местната общественост. Бургаската прокуратура ще се самосезира по случая и ще направи проверка. Става дума за три видеоклипа със сцени на насилие, в които участват деца от социални домове в града. Клиповете са в Интернет и са реклама на новия български филм "Баклава".

"Случаят със скандалното видео ще бъде приоритетен, съобщи за Дарик прокурор Андрей Червеняков, говорител на Районна прокуратура-Бургас. Прокурорът уточни, че е предвиждал на базата на публикациите в пресата тя да се самосезира.

"Ще действаме светкавично", каза Червеняков, но не се ангажира с конкретни срокове за приключване на проверката. Предстои да бъде изискан филмът и да се констатират участващите лица и съставителите на клиповете.

Междувременно кметът на града Димитър Николов поиска среща с представители на "Социално подпомагане", Областна дирекция "Закрила на детето" и ръководството на дома. Срещата ще се проведе утре от 9.00 часа, съобщиха от общината.

Николов е разговарял и с директора на полицията в Бургас комисар Павлин Димитров за възможността клиповете, качени в Мрежата, да бъдат свалени. 

Според кмета е недопустимо унижаване на човешкото достойнство на деца, лишени от родителска грижа и прехвърлянето на отговорността между институциите, които са призвани да защитават правата им.

Кметът ще се запознае с версиите на отговорните за случая институции и ако се установи небрежност от страна на служителите, Николов ще настоява пред съответното министерство да наложи административни наказания на виновните лица. Срещата ще бъде закрита за журналисти.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...