"Кремиковци": "Няма липси в държавния резерв"

03.02.2008 | 20:18
по статията работи: Апостол Апостолов
По-рано тази вечер бяха запечатани складовете на резерва в комбината
 "Кремиковци": "Няма липси в държавния резерв"

Започналата проверка е стандартна процедура, която се извършва периодично. С официално писмо от 30.01.2008 г. Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" е уведомила ръководството на "Кремиковци, съобщават от пресцентъра на комбината относно проверката на ДАНС.

По-рано тази вечер стана ясно, че служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са запечатали складовете на Държавния резерв в "Кремиковци" в присъствието на представители на Прокуратурата.

След като спазват законовата стандартна процедура, отново с писмено уведомление, съответните служби 24 часа преди проверката запечатват складовете и осигуряват охраната им, предаде БГНЕС.

Проблемът с въпросните 19500 тона коксуващи се въглища има почти едногодишна история. В случая не става въпрос за липси, защото въглищата са налице, а за разумно и прагматично съхраняване, обновяване и охраняване на количествата, поясняват от  комбината

"Кремиковци" официално предложи преди повече от 6 месеца въпросните въглища, метали и др. материали да се съхраняват в отделни складове - вътре или вън от завода. Предложено беше, това е в сила и в момента, въглищата да бъдат платени и дружеството да няма повече ангажимент по тяхното съхраняване и охрана.
"Искаме да ви информираме, че поради зимните условия и трудности с организиране на транспортирането им част от въпросните коксуващи се въглища и в момента са на пристанище Бургас", уточняват още комбината.

На този етап е съставен протокол за липсващи количества от резерва, коментира градският прокурор Николай Кокинов. Той уточни, че става дума за цветни метали и въглища. По първоначална информация са на стойност около 20 милиона лева.

Междувременно днес един от най-големите притежатели на облигации на дружеството - QVT Fund LP,  в официално съобщение заявява, че Прамод Митал няма капацитет да преговаря по сделки за продажба на "Кремиковци" АД, нито на завода, нито на материалните активи. Причината за това са неустойките, които Митал дължи за облигационния заем от 325 млн. евро, който е получил през 2006 г.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 13.05   1327 г. – Подписан е Черноменският договор между Втората българска държава и Византийската империя от Михаил Шишман и Андроник III. 1346 г. – Йоан VI...