Индийска ИТ компания инвестира 19 млн. долара и разкрива над 1000 работни места у нас

21.03.2008 | 15:14
по статията работи: Апостол Апостолов
На пето място в света сме в класация на качествени ИТ специалисти, сочи проучване на "Съдърланд". Тези дни предстои откриването на офис на компанията в София
Индийска ИТ компания инвестира 19 млн. долара и разкрива над 1000 работни места у нас

Индийската ИТ компания "Съдърланд" ще инвестира 19 милиона долара у нас. Това стана ясно днес по време на среща в Русе между зам.-кмета Александър Неделчев и мениджъра на компанията Моин Кази, съобщиха от общината.

Намеренията на "Съдърланд" са да разкрият над 1000 работни места. Тези дни предстои откриването на офис в София, където ще работят 200 компютърни специалисти. Те ще обслужват световноизвестни компютърни фирми, с които индийците си сътрудничат.

Моин Кази разказа за направено от тях проучване на пазара в Източна Европа, според което България е на 1-во място в Европа и на 9-то място в света като дестинация за инвестиции.



От предварителното проучване на индийската компания става ясно, че българите са на 5-то място в света по наличие на качествени IT специалисти. Затова фирмата е взела решение да инвестира в България

Интерес за индийската фирма ще представляват хора, владеещи няколко езика, а също и тесни IT специалисти. Интерес към българските компютърни специалисти са проявили мощни световни компании като "Майкрософт" и "Дел" с които индийската фирма работи от години.

"Съдърланд" има свои офиси в САЩ, Канада, Мексико, Филипините и Полша, с над 12 000 работници и над 400 милиона долара годишен оборот.

В Русе "Съдърланд" ще търси офис-площи от 5000 кв.м. където да изгради свое представителство. Моин Кази беше категоричен, че ще бъдат разкрити 200 работни места, а заплатите ще бъдат между 650 и 1 200 евро. Зам.-кметът разясни възможностите, които Община Русе може да предложи на индийските инвеститори.

Предстои втора среща между общинското ръководство и представители на "Съдърланд", на която ще бъдат уточнени конкретните терени, подходящи за офис на индийската фирма.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 17.06   1631 г. – Мумтаз Махал умира по време на раждане. В нейна чест съпругът ѝ, азиатският владетел Шах Джахан, построява за 17 години двореца гробница Тадж Махал (дн....