Депутати убеждавали Стоян Кушлев да се откаже от случая с имотите на Самоковеца

03.12.2008 | 09:31
по статията работи: Апостол Апостолов
"Заемаме се с Александър Томов", заяви председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество
Депутати убеждавали Стоян Кушлев да се откаже от случая с имотите на Самоковеца

"Никога не сме се отказвали да работим по имотите на убития Косьо Самоковеца, заяви проф. Стоян Кушлев, председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество пред телевизия бТВ, цитирана от БГНЕС.

Вчера Софийският окръжен съд допусна с определение обезпечителни мерки срещу Ангелина Димитрова от гр. София по внесено мотивирано искане на Комисията. Образувано е производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Димитрова през септември 2006г., след направена предварителна проверка по получено уведомление за повдигнато обвинение, за извършено престъпление по чл. 242, ал.4 и чл.253 ал.1 от НК (пренасяне през граница на стоки без знанието и разрешението на митническите органи и пране на пари), съобщиха от Комисията.

"Трябваше да изчакаме решението на ВКС и да се заемем с вдовицата му Ангелина Димитрова. Масивите от документация в България не съдържат данни за престъпната дейност на Самоковеца. Но той се оказа международен аферист и не случайно 10 минути след убийството му в Холандия откриха убиеца му. Самоковеца е бил следен от различни европейски служби, уточни професор Кушлев. След като бяхме във Великобритания стана ясно, че той е изнесъл милиони кеш в чужбина. Мигът, в който ги изнесе ги вкарва в банки на свое име и на съпругата си. След смъртта му жена му ги прехвърля в САЩ и ние благодарение на колегите от ФБР ги открихме и там, разясни стъпките на комисията по случая председателят й.

Имало е случаи Константин Димитров-Самоковеца да изнесе през летище София 2 млн. лева кеш. Ангелина Димитрова не само е хитра, но има и един от най-добрите адвокати, посочи Кушлев. Всички, които са купили техните хубави имоти са знаели от кого купуват, но тези не са недействителните сделки. Предишните са недействителни, защото те са продавали на самите себе, посочи проф. Кушлев. Ние се заемаме с тях, уточни той.

Проф. Кушлев каза още, че включително депутати от различни партии са му препоръчвали да се откаже от случая с имотите на Самоковеца, но Кушлев не пожела да каже имената им.

По повод на олигарсите в България проф. Кушлев заяви, че възглавяваната от него комисия ще се заеме с Александър Томов. На въпрос какво ще направи, след като Томов заявява, че няма нищо, Кушлев каза, че и Самоковеца е твърдял същото, както и жена му, а са открили много техни средства в европейски банки, които сега са запорирани по линия на международното сътрудничество и на Ангелина Димитрова е забранено да пътува извън страната. Проф. Кушлев подчерта, че във вниманието на Комисия е разследването на много хора, незаконно забогатели, но но той не може да съобщи имената им.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 21.06   1913 г. – По време на Междусъюзническата война българската 2-ра армия губи боевете при Кукуш и Лахна. Кукуш е превзет и изгорен от гръцката армия. 1918 г. –...